/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Chironda va contesta în instanță decizia privind demiterea din funcția de viceprimar al Capitalei

missing
09 iulie 2021, ora 16:36

Fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda, susţine că toate acuzațiile prezentate pentru demisia sa au fost invenţii, minciuni și răfuială politică. Mai mult de atât, Chironda anunță ca va contesta demisia sa în instaneța de judecată. Declarațiile au fost făcute înc adrul unei conferințe de presă susținută de fostul funcționar. 

„Nu contest dreptul primarului şi al Consiliului de a mă demite din funcţia de viceprimar, însă motivele expuse în proiectul de decizie a CMC. Voi merge inclusiv în instanţa de judecată pentru a demonstra faptul că mi-am îndeplinit atribuţiile corect, așa cum prevede legea. Motivul real al demisiei a fost ca m-am opus demolării Hotelului Naţional, dar şi altor proiecte de promovare a unor construcţii gigantice și complexe locative în oraş. Cât tine de hotel, lucrăm la proces, vom contesta inclusiv autorizaţia de demolare emisă, vom continua discuţiile cu societatea și locatarii. Vom continua demersurile ca Ministerul Culturii să ia decizia de a pune clădirea sub protecţia statului”, a declara Victor Chironda.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Chironda a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a fost în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Potrivit lui, când şi-a asumat mandatul a plasat trei priorităţi. În primul rând, să seteze procese, pentru că „schimbările reale se întâmplă atunci când activităţile ca reparația parcurilor sau a trotuarelor e făcută sistematic și de echipe special contractate, în baza unor proiecte cu indicatori clari de progres și calitate”.

În final, Victor Chironda a precizat că în acest conflict lumea trebuie să înţeleagă că nu e vorba de eficienţa lui ca viceprimar şi că demisia sa a avut cu totul alte motive.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost un semn rău pentru chişinăuieni. Unica modalitate e de a scăpa de oamenii cărora le place să ocupe locurile și să-şi facă interesele lor. Foarte curând va avea loc o schimbare și aceasta va genera și anumite schimbări la Primăria Chișinău. În continuare voi monitoriza cum se implementează ce am început și, dac, nu se va implementa voi arata clar cu degetul cine este responsabil. Voi continua să vin cu proiecte bune pentru oraş”, a punctat Victor Chironda.

Amintim că, pe 17 iunie curent, edilul Ion Ceban a semnat o dispoziție prin care a dispus crearea unui grup de lucru, responsabil de investigarea circumstanțele în care Vitor Chironda a lipsit de la serviciu. Ulterior, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, 28 de aleși locali au susținut demiterea lui Chironda din funcția de viceprimar al Capitalei.

Demolarea hotelului Național, aflat de ani buni în paragină, a devenit mărul discordiei între funcționarii Primăriei Chișinău. După ce arhitectul-șef a permis, prin semnătură, demontarea construcției, viceprimarul Victor Chironda a cerut suspendarea acestuia din funcție, pentru că nu ar fi elaborat documentele de urbanism necesare.

Arhitectul-șef se apără și declară că emiterea autorizațiilor de desființare a unor astfel de obiective nu este un proces la discreția sa și nici a viceprimarului. Solicitată de TV8, Societatea pe Acțiuni Moldova-Tur, care deține clădirea, nu a venit deocamdată cu o reacție.

În luna aprilie, viceprimarul a făcut un demers la CNA. Acesta cerea să fie cercetați angajații Direcției Arhitectură și Urbanism, care și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Acum doi ani, Victor Chironda spunea că împreună cu noul arhitect-șef va începe implementarea unei dezvoltări urbane sănătoase și sustenabile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram