Viceprimarul Chișinăului Victor Chironda s-a trezit cu o anchetă de serviciu, după ce a cerut suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, care a permis demontarea Hotelului Național. 

Funcționarul spune că i-a fost adus la cunoștință despre faptul că primarul, Ion Ceban, a semnat o dispoziție prin care a dispus crearea unui grup de lucru, responsabil de investigarea circumstanțele în care Vitor Chironda a lipsit de la serviciu.

În apărarea sa, viceprimarul declară că atât primarul cât și șefa de la resurse umane erau la curent că el a solicitat prelungirea concediului aprobat inițial, din cauza concediului de boală intervenit.

„Îmi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine, pentru că am fost bolnav de COVID-19”, a scris funcționarul pe rețelele sociale.

Victor Chironda a precizat că va veni cu o explicație oficială la acest subiect, după ce va consulta avocatul său.

Întrebat la „Cutia Neagră” de la TV8 despre zvonurile privind demisia sa, viceprimarul a spus că nu a auzit despre astfel de informații. „Nu am văzut astfel de zvonuri. Sub ce motiv să-mi dau demisia? Nu m-am angajat la cineva acasă. Am venit să lucrez pentru oameni, să schimb lucrurile din Chișinău. Am avut o carieră de activist civic, am făcut studii”, a menționat Victor Chironda,

Demolarea hotelului Național, aflat de ani buni în paragină, a devenit mărul discordiei între funcționarii Primăriei Chișinău. După ce arhitectul-șef a permis, prin semnătură, demontarea construcției, viceprimarul Victor Chironda a cerut suspendarea acestuia din funcție, pentru că nu ar fi elaborat documentele de urbanism necesare.

Arhitectul-șef se apără și declară că emiterea autorizațiilor de desființare a unor astfel de obiective nu este un proces la discreția sa și nici a viceprimarului. Solicitată de TV8, Societatea pe Acțiuni Moldova-Tur, care deține clădirea, nu a venit deocamdată cu o reacție.

În luna aprilie, viceprimarul a făcut un demers la CNA. Acesta cerea să fie cercetați angajații Direcției Arhitectură și Urbanism, care și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu.

Acum doi ani, Victor Chironda spunea că împreună cu noul arhitect-șef va începe implementarea unei dezvoltări urbane sănătoase și sustenabile.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!