Avocații finului de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, au contestat la Curtea de Apel Chișinău, decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, prin care clientul lor dar și alte două persoane vizate în dosar au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre șeful de la Inspectoratul de Poliție Bălți și un inspector de la Poliția de Frontieră.

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). „Mâine, la ora 13:00, are loc ședința la Curtea de Apel, în cadrul căreia va fi examinată contestația avocaților”, a spus Emil Gaitur, pentru tv8.md.

Președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți,  Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Acum șapte zile, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersurile făcute de către PCCOCS și toți trei au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!