Război în Ucraina, ziua 339: Lupte grele și tancuri de cauciuc. Stephen King: "Rusia, opriți războiul! Putin trebuie să plece"

/VIDEO/ Damir, absent de la ședința Curții de Apel, unde se examinează contestația depusă de avocații săi

15 iulie 2021, ora 15:56

Curtea de Apel Chișinău examinează contestația depusă de către avocații finului de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, în privința deciziei Judecătoriei Chișinău, prin care clientul lor dar și alte două persoane vizate în dosarul Direcției nr. 5 au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre șeful de la Inspectoratul de Poliție Bălți și un inspector de la Poliția de Frontieră.

Ședința a început la ora 13:00. Dorin Damir nu a fost adus în fața magistraților și a refuzat să intervină online pe motiv că ar fi suferit o intervenție chirurgicală la ochi.

Procurorul pe caz spune că a cerut recuzarea completului de judecată, din motiv că doi magistrați s-ar afla în conflict de interese cu Dorin Damir. Este vorba despre Ghenadie Morozan, al cărui frate este cumnatul lui Vlad Plahotniuc, și Maria Negru, sora unuia dintre avocații lui Vlad Plahotniuc.

Judecătorii examinează cererea și urmează să se pronunțe vineri la ora 10:00

Președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Acum șapte zile, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersurile făcute de către PCCOCS și toți trei au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram