Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, neagă că șefa statului Maia Sandu i-a propus în 2019, atunci când era prim-ministră, funcția de ministru al Agriculturii. Totuși, acesta a confirmat că i-a fost propusă funcția de ministru al Afacerilor Interne (MAI), însă, spune că a refuzat pentru este domeniul pe care nu-l cunoaște.

„Realitatea este următoarea. În 2019, după alegeri parlamentare, într-o zi de mai, noi am avut o întâlnire în patru — doamna Maia Sandu, domnul Andrei Năstase, ex-președintele Platformei DA, domnul Mihai Popșoi, candidat la fotoliul de deputat din partea PAS și eu. Doamna Sandu mi-a propus funcția de ministru al Afacerilor Interne. Era firesc pentru mine să refuz, întrucât este domeniul, care practic nu-l cunosc. Dar funcția de dragul funcției nu mă interesa niciodată. Peste ceva timp, la începutul iunie 2019, în urma negocierilor în Parlament, a fost agreată ideea că Andrei Năstase merge la MAI. Evident, că eu trebuia să rămân la Parlament. În acest context, întrebarea cu candidatura mea la funcția de ministru al agriculturii nici nu a fost ridicată. Atât”, declară Alexandru Slusari.

Joi, în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune, șefa statului, Maia Sandu, a spus că, în 2019, atunci când era șefă a Guvernului, i-a propus lui Alexandru Slusari să fie ministru al Agriculturii, însă acesta a refuzat. Maia Sandu a declarat că i-a propus să fie și ministru al Afacerilor Interne, însă și această funcție a fost refuzată.

Precizăm că, un grup de producători agricultori din sudul țării îl vor pe fostul deputat de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, ministru al Agriculturii. Aceștia i-au adresat o scrisoare președintei R. Moldova, Maia Sandu, în care îi cer să examineze candidatura lui Slusari pentru această funcție. O scrisoare similară a fost expediată și președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputatul Igor Grosu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!