Deși va fi lansată oficial miercuri, platforma, prin intermediul căreia vă puteți descărca certificatul de confirmare al vaccinării COVID – 19, este disponibilă de marți. Reprezentanții Ministerului Sănătății explică aceasta prin faptul că la platformă încă se mai lucrează. 

Certificatul poate fi descărcat pe această adresă certificate-covid.gov.md. Persoanele vaccinate vor trebui să acceseze secțiunea „Descarcă certificatul de vaccinare”, după care să introducă numărul de identitate și data, ziua, luna nașterii. Certificatul de vaccinare poate fi salvat în format pdf pe orice dispozitiv digital și este tradus în trei limbi, română, rusă și engleză.

Menționăm că locuitorii din stânga Nistrului pot solicita confirmarea certificatului de vaccinare, eliberat de instituțiile medico-sanitare din regiunea transnistreană, în scopul trecerii frontierei Republicii Moldova.

Certificatele moldovenești de vaccinare ar putea fi recunoscute în Uniunea Europeană. Autoritățile din sănătate poartă în prezent negocieri cu reprezentanții blocului comunitar în acest sens. Ultimul subiect care urmează să fie discutat este tipul de QR code imprimat pe certificate.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, 2 martie curent, în Republica Moldova au fost administrate peste 871 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat că până astăzi, 20 iulie, peste 361 de mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!