/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Certificatele moldovenești de vaccinare ar putea fi recunoscute în UE. Secretar de stat: „Urmează să decidem tipul de QR code”

13 iulie 2021, ora 12:36

Certificatele moldovenești de vaccinare ar putea fi recunoscute în Uniunea Europeană. Autoritățile din sănătate poartă în prezent negocieri cu reprezentanții blocului comunitar în acest sens. Ultimul subiect care urmează să fie discutat este tipul de QR code imprimat pe certificate. 

„Certificatul de vaccinare emis de către colegii din cadrul punctelor de vaccinare, în principiu, are toate elementele și este recunoscut deja de mai mult timp în țările internaționale.

Pe parcursul zilei de astăzi sau mâine urmează să avem o ședință cu colegii din cadrul Consiliului Uniunii Europene, pentru a decide tipul de QR code pe care mergem. Practic este tot finalizat, dacă vorbim de acea interconectare”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, în cadrul unei conferințe de presă la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Secretarul a mai menționat că certificatul de vaccinare de crearea sa este valid și agreat în țările internaționale, fiind disponibil în trei limbi, cu toate elementele necesare.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 800 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat până astăzi, 12 iulie, că peste 313 mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Alte 62 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate luni în Republica Moldova. Din numărul acestora, șase au fost de import, cinci din Rusia și unul din Ucraina. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 257 529.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram