/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cine sunt cei zece deputați care au lipsit de la ședința de azi a noului Parlament

missing
26 iulie 2021, ora 17:25

Din cei 101 deputați aleși, la ședința de constituire a Parlamentului și-au anunțat prezența 91 de deputați. Altfel, zece aleși ai poporului au lipsit de la prima ședință a noului Legislativ. Consultantul superior, Direcția relații cu mass-media, Victor Pruteanu, a precizat pentru tv8.md că este vorba de doi deputați din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, un deputat „Șor” și șapte deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

1. Dodon Igor (BECS)

2. Pilipețcaia Alla (BECS)

3. Șor Ilan (Partidul „Șor”)

4. Dascălu Iulia (PAS)

5. Frunze Petru (PAS)

6. Grădinaru Vasile (PAS)

7. Ichim Gheorghe (PAS)

8. Marian Radu (PAS)

9. Nantoi Oazu (PAS)

10. Perciun Dan (PAS).

Deputatul Oazu Nantoi a lipsit la ședința de constituire a Parlamentului din cauza că a suferit un accident în regiunea bulgară Montana, în timp ce efectua un salt cu parașuta. Potrivit responsabililor de la Urgență, Nantoi s-a ales cu traumatisme nu prea grave. Totodată, Victor Pruteanu nu a precizat motivele pentru care restul deputaților nu s-au prezentat astăzi.

Amintim că astăzi, 26 iulie, deputații nou aleși s-au întrunit pentru prima dată. Ședința s-a încheiat însă, după ce președinta țării, Maia Sandu a susținut un discurs de la tribună, iar ulterior PAS cerut pauză până în 29 iulie, după care a părăsit sala. Deputații BECS au criticat dur solicitarea celor de la PAS, iar deputatul Vlad Batrâncea a spus că astfel a fost încălcat regulamentul de constituire a Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram