/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

În atenția călătorilor! O cursă de tren va fi sistată din cauza stării tehnice nesatisfăcătoare a locomotivelor

missing
26 iulie 2021, ora 20:09

Circulația trenului de pe cursa Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni va fi sistată începând cu 26 iulie curent, din cauza stării tehnice nesatisfăcătoare a locomotivelor diesel D1. Despre aceasta a anunțat Calea Ferată a Moldovei (CFM) într-un comunicat de presă. 

La începutul lunii mai circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți, al doilea cel mai mare din țară, a fost sistată. Atunci, feroviarii din Bălți au refuzat să iasă la serviciu, atâta timp cât nu le sunt achitate restanțele la salarii, fiind vorba despre lefurile pe o perioadă de cinci luni.

Fostul deputat de la Platforma DA, Alexandru Slusari spune că, după schimbarea conducerii de la „Calea Ferată” situația întreprinderii continuă să degradeze. Acesta susține că directorul Oleg Tofilat nu a reușit să organizeze un dialog eficient cu colectivul de angajați și ar fi eșuat să identifice soluți reale pentru problema salariilor restante ale acestora.

Amintim că pentru că nu și-au ridicat lefurile de luni bune, feroviarii au ieșit de mai multe ori la protest în ultimele luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram