/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Liberalii acuză PAS că a luat pauză la Parlament pentru a nu umbri discursul din plen al lui Sandu. Critică și intenția de a oferi funcții celor de la BECS și „Șor”

missing
27 iulie 2021, ora 15:48

Partidul Liberal critică intenția Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a oferi funcții în noul Legislativ deputaților de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și celor de la Partidul Politic „Șor”. Liberalii și-au exprimat poziția într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, „este inadmisibilă partajarea funcțiilor de vicepreședinți și președinți de comisii cu BECS și Partidul Șor”.

„Partajarea funcțiilor cu BECS și ȘOR înseamnă umanizarea acestor pușcăriabili și începutul spălării imaginii lor de hoți și bandiți care au prădat RM, sub bagheta intelopilor fugari Plahotniuc, Șor, Platon, precum și a celor rămași, în frunte cu Voronin și Dodon. BECS și ȘOR nu reprezintă opoziția din RM, ei sunt primii dintre cei care trebuie să ajungă pe mâna justiției reformate, alături și împreună cu fugarii menționați. Toți ei, împreună, reprezintă grupul criminal organizat care a capturat statul RM. Ei au comis crime, au omorât tineri la 7 aprilie 2009, au furat miliardul și au distrus, statul, au instaurat dictatură, au privatizat ilegal, și-au făcut averi fabuloase, iar pe noi toți ne-au adus la sapă de lemn, în secolul XXI”, consideră liberalii.

Liberalii mai consideră că deputații BECS și „Șor”„nu trebuie admiși la butoane”, deoarece asta le-ar oferi influență. Totodată, aceștia cer PAS să își asume toată povara guvernării.

„PAS urmează să-și asume toată răspunderea, așa cum a primit tot votul din partea cetățenilor, pe 11 iulie”, mai precizează reprezentanții Partidului Liberal.

Reacția vine după ce liderul PAS, Igor Grosu a declarat după ședința de luni a Legislativului că până joi, sunt necesare discuții cu deputații BECS și PP „Șor” privind funcțiile de conducere, iar Sergiu Litvinenco a spus că cel puțin un fotoliu de vicepreședinte de Parlament ar putea reveni BECS.

Cei de la PL s-au arătat nemulțumiți și față de modul în care a fost organizată prima ședință a Parlamentului. În opinia lor, PAS a cerut pauză până joi, pentru a nu umbri în vreun fel discursul din plen al Maiei Sandu.

„Pentru ieri, 26 iulie, a fost stabilită prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova (RM) – ședința de constituire a Legislativului. În realitate, nu a fost constituit, organele de conducere nu au fost alese, iar ședința, din start, a avut drept scop doar prezentarea și susținerea discursului de către președintele RM, Maia Sandu, astfel încât alte evenimente și știri politice să nu mai fie produse în această zi (cine a fost ales speaker, vicepreședinți, cum au fost împărțite comisiile etc), care să umbrească în vreun fel discursul”, se menționează în nota informativă a PL.

Amintim că luni, 26 iulie, a avut loc prima ședință a Parlamentului ales în data de 11 iulie. Aceasta s-a încheiat, însă, imediat după discursul din plen al șefei statului Maia Sandu. Deputații se vor întruni din nou joi, 29 iulie. Aceștia ar urma să aleagă viitoarea conducere a Legislativului, precu, și componența numerică și nominală a comisiilor permanente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram