/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Testul COVID sau certificatul de vaccinare, obligatorii pentru moldoveni. Precizările MAEIE, după ce Bulgaria a eliminat restricțiile pentru români

missing
28 iulie 2021, ora 16:57

În timp ce Bulgaria a eliminat, până la sfârșitul sezonului estival, orice restricții pandemice pentru cetățenii români, în cazul moldovenilor care călătoresc în această țară este în continuare necesară prezentarea la frontieră a unui test la COVID – 19 sau a unui certificat care să demonstreze că și-au făcut ambele doze de vaccin. 

„Dacă persoanele pornesc din Republica Moldova, acestea nu sunt scutite de cerințele sanitare în vigoare: prezentarea unui test anti-covid sau dovada vaccinării depline”, au precizat pentru tv8.md reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău.

Alta este situația dacă cetățenii moldoveni pornesc spre Bulgaria direct din România, nu doar o tranzitează.

„În cazul moldovenilor care pornesc din România, nu și o tranzitează, nu există restricții”, potrivit MAEIE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram