De când a preluat mandatul de președinte al Parlamentului, Igor Grosu s-a pomenit cu agenți de pază, pe urmele sale. Aceștia îi asigură protecția nonstop. Echipele veghează și lânga casa oficialului. Spre bucuria vecinilor, care speră că va fi mai liniște pe strada lor. De partea cealaltă, Grosu a declarat că încă trebuie să se acomodeze cu prezența ofițerilor de securitate și, deocamdată, nu vede motive pentru a fi păzit. „Este un disconfort” , a declarat politicianul, invitat, zilele trecute, la TV8.

Casa noului speaker al Parlamentului era păzită ieri de cel puțin două echipe de agenți de pază. Una, care stătea la drumul principal, era formată din agenți, îmbrăcați la costum. Aceștia s-au baricadat în interior atunci când ne-am apropiat de ei.

Cealaltă echipă însă, dislocată chiar în fața porții, ne-a cerut să nu filmăm înspre curtea și poarta oficialului.  

Unii dintre vecinii lui Grosu au remarcat deja prezența agenților de securitate. Oamenii cred că aflarea lor în zonă va fi un plus de securitate. Mai ales că anterior s-au mai întâmplat cazuri de încălcare a ordinii publice.

Ofițerii de securitate l-au însoțit pe Igor Grosu și la sediul TV8, atunci când oficialul a participat la emisiunea Politica Nataliei Morari. Era exact ziua în care a fost ales, cu 64 de voturi, președintele Parlamentului. 

Oficialul mai spune că nu simte că siguranța sa fizică ar fi în pericol, de când a preluat mandatul de speaker. Însă, necesitatea de a fi asigurat cu pază de stat este prevăzută de lege, a mai precizat Grosu. 

Și Natalia Gavrilița, premier desemnat, beneficiază deja de pază din partea statului. Între timp, Zinaida Greceanîi, care a deținut, în fostul Parlament, funcția de președinte, a renunțat la protecție, deși putea să beneficieze de ea încă un an. Am telefonat-o pentru a afla din ce cauză aceasta a refuzat protecția de stat, dar nu ne-a răspuns la apel. Potrivit legislației în vigoare, după încetarea atribuțiilor de serviciu, președintele țării are dreptul să beneficieze încă patru ani de servicii de protecție, iar în cazul prim-ministrului sau președintelui Parlamentului acest termen este de un an. Sursele TV8 susțin că fostul prim-ministru Ion Chicu continuă să beneficieze de pază din partea statului, deși recent a refuzat să folosească mașina care i se oferea. Acesta, însă, ne-a răspuns că nu dorește să comenteze subiectul. Și fostul șef de stat, Igor Dodon, nu a renunțat deocamdată la pază, însă numărul de bodyguarzi care îi este oferit nu este făcut public din motive de securitate. Din toamnă, și Maia Sandu beneficiază de pază de stat. La dispoziția sa sunt un agent de pază, un automobil de serviciu și un șofer. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!