Rechemarea la Chișinău a ambasadorului Republicii Moldova de la Moscova, Vladimir Golovatiuc, urmează a fi examinată în cea mai apropiată ședință a Guvernului. Ministerul Afacerilor Externe (MAEIE) a elaborat deja proiectul de hotărâre. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă. 

Conform procedurii stabilite în legea serviciului diplomatic, propunerile privind rechemarea ambasadorilor sunt înaintate Guvernului de către ministrul MAEIE. Iar ulterior, Guvernul propune președintelui rechemarea șefului misiunii diplomatice.

În aceste circumstanțe, MAEIE informează că a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Vladimir Golovatiuc, decizia urmând a fi examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău, pe 29 iulie, după acuzațiile de hărțuire sexuală, venite din partea unei angajate din cadrul misiunii diplomatice.

Contactat de tv8.md, Vladimir Golovatiuc a spus că nu cunoaște nimic despre acuzațiile privind scandalul sexual în care ar fi implicat. Totodată, acesta a menționat că a venit la Chișinău pentru concediu, însă a fost rechemat din acesta pentru consultări.

Menționăm că portalul Deschide.md a scris astăzi că Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului. Cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!