/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Președinția, despre imaginile fake cu Sandu pe care le-ar fi pregătit Platon: Falsurile mediatice sunt un pericol...

05 august 2021, ora 14:34

Președinția a venit cu o reacție, după ce ieri au fost scurse imagini fake în care apare șefa statului Maia Sandu și deputatul dat în căutare, liderul partidului care-i poartă numele, Ilan Șor. Purtătoarea de cuvânt a șefei statului a reiterat că este nevoie de implicarea statului în combaterea acestui flagel. 

„Ceea ce am văzut ieri confirmă o dată în plus lucrurile pe care doamna președintă Maia Sandu le-a spus și cu alte ocazii: falsurile mediatice sunt un pericol pentru orice societate – mai ales pentru o societate care se vrea liberă și democratică – și este nevoie de implicarea statului, inclusiv prin reglementări de ordin legislativ”, a precizat Sorina Ștefîrță, purtătoare de cuvânt a președintei.

Jurnal TV a difuzat miercuri seară un filmuleț video fake de la o presupusă întâlnire dintre liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor și președinta țării, Maia Sandu. Despre aceste imagini, sursa menționată a precizat că ar fi fost ridicate dintr-un calculator în urma perchezițiilor organizate cu patru zile înaintea alegerilor din 11 iulie, în dosarul magistratei filate de la Curtea de Apel. Înregistrarea ar fi fost pregătită de o fabrică de troli ai lui Veaceslav Platon, pentru a fi lansate în campania electorală, pe ultima sută de metri, împotriva PAS și șefei statului.

În aceeași zi, Ila Șor a venit la scurt timp cu o reacție pe marginea acestei înregistrări video pe pagina sa de Facebook, menționând că „este un fake și o făcătură de prost gust”.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) neagă faptul că în urma perchezițiilor din 7 iulie, în dosarul inviolabilității vieții personale a unei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, ar fi identificat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, „decât cele investigate conform legii”.

Astăzi, cu o reacție a venit și Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri a spus că îl va acționa în judecată pentru fabricarea și distribuirea de fake-uri pe realizatorul emisiunii la care au fost făcute publice imaginile, jurnalistul Alex Cozer.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram