/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Fosta deputată de la Platforma DA, Stela Macari, acționată în judecată de cinci membri ai Partidului Politic „Șor”. Prima ședință are loc astăzi

missing
17 august 2021, ora 12:10

Fosta deputată de la Partidul Platforma DA, Stela Macari a fost acționată în judecată de cinci membri ai Partidului Politic „Șor”. Asta după ce, la fel ca și Octavian Țîcu de la PUN, Stela Macari a cerut scoaterea în afara legii a formațiunii politice conduse de Ilan Șor și a adus mai multe învinuiri membrilor acesteia. În aprilie, Macari și Țîcu spuneau că au primit 150 de scrisori din partea mai multor persoane ce reprezintă Partidul „Șor”, cu cereri prealabile de chemare în judecată. 

Prima ședință de judecată urmează să aibă loc astăzi, la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, între Iurie Cornienco și Stela Macari.

„Astăzi e o zi rarisimă pentru mine. Va avea loc prima ședință de judecată într-un șir de procese judiciare în care sunt vizată (încă o “avere” cu care am plecat din Parlament). Vă mai amintiți sutele de scrisori pe care le-am primit în primăvara acestui an din partea simpatizanților și membrilor partidului Șor, după ce într-o conferinţă de presă am făcut trimitere la câțiva fruntași ai partidului respectiv, accentuând cele spuse de la tribuna Parlamentului RM de însăși PG, despre existența grupului criminal organizat Șor. Iată că acești simpatizanți nu se împacă cu adevărul. Probabil i-o fi încurajat tărăgănarea dosarului deschis pe numele idolului dânșilor, ceea ce-i face să creadă că dreptatea e de partea lor. Unde mai pui că la ce comportament de mielușei au în actuala legislatură, ne putem pomeni într-o bună zi că “nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase”, a scris Stela Macari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Următoarele ședințe sunt programate pentru 19 august, 30 septembrie și 26 noiembrie. Celelalte patru persoane care pretind în instanța de judecată că ar fi fost defăimați personal în calitate de membri ai Partidului „Șor” sunt Egor Moscalu, Gheorghe Jomiru, Profira Bejan și Ana Rusu.

Primele trei ședințe de judecată au fost distribuite magistratei Victoria Sănduța, iar ultimele două judecătoarei Irina Țonov.

„Acum, când avem atâtea discuții în jurul corectării actului justiției, sper mult ca lucrurile să revină la normal: Ilan Șor, măcar după 3 ani, să fie adus pe banca acuzaților, iar toți cei care m-au chemat în judecată (sper să nu fie toți – cei peste 300 de autori ai scrisorilor primite), să înțeleagă în sfârșit că, în tot acest timp, au susținut un infractor și liderii unui grup criminal organizat”, a mai adăugat Stela Macari în mesajul său.

Precizăm că, PPDA și deputatul Octavian Țîcu au depus o cerere la CC pentru a verifica constituționalitatea Partidului „Șor”. Atunci, Țîcu a declarat că la baza acestei cere se află încălcări ale legii comise de membrii acestei fracțiuni parlamentare, iar trei deputați ai fracțiunii au rămas fără imunitate parlamentară, fiind anchetați în dosare de rezonanță cum ar fi „furtul miliardului” și „concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”.

Totodată, în cadrul ședinței plenare a Legislativului din data de 22 martie, într-un discurs ținut la tribuna Parlamentului, Țîcu a cerut ca acest partid să fie scos în afara legii. În replică, deputata fracțiunii „Șor” a declarat că acesta își face PR politic pe seama liderului partidului, Ilan Șor, și pe seama partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram