/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Ultima Oră! CSJ a admis cererea avocaților lui Șor. Dosarul va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău

missing
20 august 2021, ora 18:03

Magistrații Curții Supreme de Justiției au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă.

Totodată, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Şor Ilan, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în
căutare a inculpatului; b) încheierile instanței, prin care au fost admise demersurile părților de anexare a materialelor scrise.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual. În luna martie, dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdilă, tot el și raportor în completul de judecători care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram