Curtea Constituțională a validat pe 14 septembrie mandatul deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Viorel Barda. Asta după ce legislatoarea Zinaida Popa a renunțat la fotoliul din Parlament, în favoarea mandatului de consilieră municipală. 

La alegerile parlamentare anticipate desfășurate pe 11 iulie, Viorel Barda a candidat din partea PAS sub numărul 64. Acesta are 40 de ani și este din Chișinău. Anterior a ocupat funcția de președinte al organizației teritoriale din sectorul Rîșcani al Capitalei. Potrivit portalului alegeri.md, din 1 ianuarie 2019, până pe 31 decembrie 2020, familia acestuia a obținut venituri de aproximativ 949 de mii de lei.

Amintim că Zinaida Popa a renunțat la mandat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pe 20 august curent. Ea și-a motivat decizia prin faptul că în ultimii doi ani a reușit cu colegii să rezolve multe probleme cu care se confruntă locuitorii Capitalei și că este nevoie de muncit în continuare.

În urma scrutinului din 11 iulie, cinci consilieri municipali de la PAS au acces în Parlament. Patru din cei cinci au ales să își păstreze fotoliile de deputați și să plece din CMC. Este vorba despre Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!