/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului PAS Viorel Barda

missing
14 septembrie 2021, ora 10:20

Curtea Constituțională a validat pe 14 septembrie mandatul deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Viorel Barda. Asta după ce legislatoarea Zinaida Popa a renunțat la fotoliul din Parlament, în favoarea mandatului de consilieră municipală. 

La alegerile parlamentare anticipate desfășurate pe 11 iulie, Viorel Barda a candidat din partea PAS sub numărul 64. Acesta are 40 de ani și este din Chișinău. Anterior a ocupat funcția de președinte al organizației teritoriale din sectorul Rîșcani al Capitalei. Potrivit portalului alegeri.md, din 1 ianuarie 2019, până pe 31 decembrie 2020, familia acestuia a obținut venituri de aproximativ 949 de mii de lei.

Amintim că Zinaida Popa a renunțat la mandat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pe 20 august curent. Ea și-a motivat decizia prin faptul că în ultimii doi ani a reușit cu colegii să rezolve multe probleme cu care se confruntă locuitorii Capitalei și că este nevoie de muncit în continuare.

În urma scrutinului din 11 iulie, cinci consilieri municipali de la PAS au acces în Parlament. Patru din cei cinci au ales să își păstreze fotoliile de deputați și să plece din CMC. Este vorba despre Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram