/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/DOC/ Mariana Rață i-a transmis lui Cristian Rizea, condamnat penal în România, o cerere prealabilă în judecată. Jurnalista TV8 a scris și o plângere la poliție pentru calomnie

17 septembrie 2021, ora 16:50

Jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață i-a transmis lui Cristian Rizea, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare în România, pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova, o cerere prealabilă de chemare de în judecată privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Asta după ce cetățeanul român a făcut afirmații defăimătoare în adresa jurnalistei, prin intermediul conturilor sale de Instagram și Youtube. 

„În fapt, la data de 8, 9 și 10 septembrie 2021, cetățeanul Mihai Cristian Rizea, acționând cu rea- credință, a publicat pe contul său de Instagram și Youtube, mai multe poze și video prin care aduce învinuiri și comunică fapte false, în adresa jurnalistei Mariana Rață – Vremea, precu, că aceasta ar fi implicată în anumite raporturi personale de ordin amoros co o persoană controversată conform opiniei publice, inclusiv folosindu-se în adresa acesteia injurii”, se menționează în cererea prealabilă.

Mariana Rață spune că de o săptămână, avocații încearcă să îi înmâneze lui Rizea cererea prelabilă

„Pentru că se eschivează, public aici ca să nu mai poată specula că nu îl dau in judecată pentru că as avea ceva de ascuns. Nu am nimic de ascuns și de aceea voi ataca în judecată toate porcăriile! Și voi scrie plângeri la Poliției pentru a fi sancționat pentru calomnie. Aceste atacuri trebuie taxate dur!”, a menționat realizatoarea emisiunilor „Cutia Neagră” și „Cutia Negră Plus”.

Totodată, jurnalista TV8 a scris și o plângere la poliție în care solicită „constatarea faptei contravenționale comise de către cetățeanul Mihai Cristian Rizea, sub formă de injurie și calomnie”

La mijlocul lunii iulie, jurnalista de la TV8, Mariana Rață i-a trimis și președintei Partidului Noua Opțiune Istorică, Svetlana Chesari, o cerere prealabilă, apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, după ce ultima a lansat o serie de acuzații nefondate în adresa moderatoarei, dar și postului nostru de televiziune. Prezentatoarea i-a cerut Svetlanei Chesari să îi prezinte scuze publice. O lună mai târziu, în baza sesizării Marianei Rață, Svetlana Chesari a fost sancționată contravențional, pentru calomnie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram