/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Certificatul COVID, obligatoriu pentru majoritatea activităților. CNESP recomandă trecerea studenților la învățământul exclusiv online și munca de la distanță, unde este posibil

missing
22 septembrie 2021, ora 17:17

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis că certificatele de vaccinare împotriva COVID – 19 trebuie să devină obligatorii pentru majoritatea activităților publice din țară. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința CNESP din această după – amiază. 

În lipsa unui certificat de imunizare, poate fi prezentat testul negativ la coronavirus, un certificat care să confirme că ați fost anterior bolnav de COVID sau un document la prezența anticorpilor.

Totodată, Nemerenco a mai subliniat că CNESP recomandă trecerea studenților la învățământul exclusiv online, dar și munca de la distanță, unde este posibil.

„Dorind să micșorăm numărul de călători în transportul public, care știm că este unul din cele mai periculoase focare de transmitere a infecției, acolo unde este posibil să introducem cerința de muncă la distanță și trecerea univeristăților în regim online”, a menționat ministra Sănătății.

De asemenea, Ministerul Muncii urmează să elaboreze un pachet de facilități pentru a-i încuraja pe angajații din prima linie și a căror activitate implică o interacțiune directă cu cetățenii să își facă vaccinul împotriva coronavirusului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram