/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Decizii ale CNESP, schimbate peste noapte! Teatrele, cinematografele și sălile de concert nu-și sistează activitatea

missing
23 septembrie 2021, ora 10:51

Una dintre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) se pare că a fost schimbată peste noapte. Dacă ieri-seara, Guvernul a publicat pe Facebook o decizie valabilă pentru pragul roșu de alertă epidemiologică care prevedea că activitatea teatrelor, cinematografiilor și sălilor de concert se sistează, în această dimineață, au fost publicate informații noi, potrivit cărora, teatrele, cinematografele și sălile de concert vor activa în anumite condiții. 

Mai exact, la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior pentru activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spațiile închise și deschise, cu obligația ca toți vizitatorii/ clienții să prezinte certificatul COVID-19. Decizia mai prevede că se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte și se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri.

Menționăm că măsurile valabile pentru zona roșie vor intra în vigoare de la 1 octombrie. 

Vedeți aici informațiile publicate de Guvern ieri-seara, punctul 9:

 

Și aici informațiile publicate azi-dimineață. 

Solicitată pentru o reacție, consultantul principal al Direcției comunicare și protocol al Guvernului,  Maria Timofti, a cerut să transmitem o solicitare oficială la adresa Executivului. Menționăm că Guvernul nu a venit cu nicio notă prin care să anunțe despre aceste modificări.

Amintim că un set de restricții epidemiologice valabile în cazul gradului roșu de alertă epidemiologică, despre care nu a vorbit ministra Sănătății Ala Nemerenco, după ședința CNESP, au fost aprobate de către Comisie. Printre acestea se numără și obligativitatea prezentării certificatelor COVID-19 la nunți și cumetrii și închiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert.

La nunți și cumetrii doar cu certificatul COVID-19, în zonele roșii. Deciziile adoptate de CNESP

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram