Ședința de judecată la Curtea de Apel Chișinău în dosarul în care deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, programataă pentru astăzi, a fost amânată. De această dată, ședința nu a avut loc una după ce unul dintre magistrații din complet a fost recuzat. 

Este vorba despre Galina Moscalciuc, care a fost și în completul de judecători care a examinat cauza Filat, unde Ilan Șor a avut statut de martor în dosar.

„S-a admis o recuzare a magistratei care data trecută a fost recuzată. Cauza nu a fost redistribuită pentru un nou judecător”, a declarat pentru TV8 Iulian Balan, avocatul lui Ilan Șor.

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru data de 19 octombrie.

Aceasta este cea de-a treia ședință amânată de când dosarul Șor a fost mutat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Prima, cea din 13 septembrie, nu a avut loc după ce Stelian Teleucă, unul din cei trei magistrați din complet a refuzat să examineze cauza din motivul unui presupus conflict de interese.

A fost amânată și ședința care urma să aibă loc în 21 septembrie. Atunci, procurorul de caz a cerut recuzarea judecătoarei Galina Moscalciuc.

Curtea Supremă de Justiție a admis în 20 august cererea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată după zece tentative eșuate ale avocaților de a obține acest lucru.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shore.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!