Partidul Unității Naționale (PUN) a organizat un protest în fața Parlamentului acuzând actuala guvernare de trucarea concursurilor și angajarea în funcții publice a persoanelor apropiate Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), făcând referire și la numirea Nataliei Moloșag în calitate de Avocat al Poporului, ea fiind ex-avocata Maiei Sandu. 

„Republica Moldova devine tot mai mult o republică a verișoarelor, cumetrelor și concursurilor trucate, care au ca scop instituirea unei guvernări totale PAS… PUN condamnă numirile în funcțiile publice pe criterii de partid. Profesionalismul și capacitățile persoanelor angajate în concursurile pentru ocuparea funcțiilor în stat nu pot fi înlocuite cu loialitatea și calitatea de membru de partid, care devin unicele criterii de selecție. Numirile de la MAEIE, MAI, alegerea conducerii CEC și a Avocatului Poporului, pun o pată de credibilitate și integritate asupra guvernării PAS, care alunecă tot mai mult spre instaurarea unei republici a cumetrismului”, se arată într-un comunicat al PUN-ului.

Reprezentanții partidului spun că atestă aspecte îngrijorătoare în evoluția R. Moldova spre constituirea statului – partid PAS.

„Numirea în funcțiile publice și de stat a rudelor, prietenilor și membrilor de partid PAS apropiați anturajului președintei Maia Sandu, lipsa de transparență în organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice și de stat, lipsa dezbaterilor publice în vederea candidaturilor propuse pentru ocuparea funcțiilor în stat, „îngălbenirea” arcului de putere de la Chișinău prin numirea funcționarilor și câștigarea concursurilor la funcțiile publice prioritar de către oamenii afiliați partidului de guvernământ, toate aceste acțiuni au generat „nebunia galbenă”, prin care funcționari publici, primari și alți reprezentați ai puterii și guvernării aderă sau sunt obligați să adere la PAS pentru a putea avea o funcție în stat”, se arată într-o declarație a PUN-ului.

PAS a declarat ca nu comentează acuzațiile aduse.

Amintim că directorul executiv al Promo-LEX, Ion Manole, într-o postare pe Facebook, a spus că Avocatul Poporului a fost numit de către majoritatea parlamentară printr-un vot politic, plictisitor și antidemocratic. 

Amintim că Natalia Moloșag este noul Avocat al Poporului. Candidatura acesteia a fost susținută de către Parlament pentru un mandat de șapte ani. Ea a fost votată de către 57 de aleși ai poporului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!