/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Tabletele deputaților, de două milioane de lei, au fost puse în sfârșit în funcțiune. Grosu: „O să vă obișnuiți, nimic complicat”

missing
30 septembrie 2021, ora 14:23

Cele 110 tablete achiziționate acum un an de Parlament pentru 2 249 625 lei au fost puse în sfârșit în funcțiune. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că, de astăzi, proiectele de legi nu vor mai fi prezentate pe suport de hârtie, dar afișate pe ecranele dispozitivelor. 

„Începând cu ziua de astăzi o să folosim aceste tablete pe care le aveți montate. Grație inițiativei colegilor din secretariat noi putem deja să le folosim. O să vă obișnuiți, cred eu, nimic complicat. La moment puteți accesa ordinea de zi. Este foarte simplu, e aceeași tehnologie pe care o folosiți pe tablete și telefoane”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a spus că întrucât, de astăzi, proiectele de legi vor fi afișate pe tablete, nu se va mai utiliza hârtia. Grosu a precizat că Legislativul cheltuie anual circa un milion de lei pentru a face copiile la proiectele de legi și a le plasa în sertarele deputaților.

În ianuarie 2020, fostul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că niciun deputat din fracțiunea PAS nu are nevoie de tablete, după ce a aflat că Secretariatul Parlamentului urmează să procure tablete pentru aleșii poporului.

Potrivit specificațiilor tehnice din documentele înaintate anterior la licitație, tabletele performante ale deputaților ar avea ecrane 10”-13” min, Full HD (1920×1080), sistem de operare Windows 10 Pro, procesor minimum a 8-a generație Intel® Core ™ i5 și un spațiu de stocare de 128 GB.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram