Cele 110 tablete achiziționate acum un an de Parlament pentru 2 249 625 lei au fost puse în sfârșit în funcțiune. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că, de astăzi, proiectele de legi nu vor mai fi prezentate pe suport de hârtie, dar afișate pe ecranele dispozitivelor. 

„Începând cu ziua de astăzi o să folosim aceste tablete pe care le aveți montate. Grație inițiativei colegilor din secretariat noi putem deja să le folosim. O să vă obișnuiți, cred eu, nimic complicat. La moment puteți accesa ordinea de zi. Este foarte simplu, e aceeași tehnologie pe care o folosiți pe tablete și telefoane”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a spus că întrucât, de astăzi, proiectele de legi vor fi afișate pe tablete, nu se va mai utiliza hârtia. Grosu a precizat că Legislativul cheltuie anual circa un milion de lei pentru a face copiile la proiectele de legi și a le plasa în sertarele deputaților.

În ianuarie 2020, fostul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că niciun deputat din fracțiunea PAS nu are nevoie de tablete, după ce a aflat că Secretariatul Parlamentului urmează să procure tablete pentru aleșii poporului.

Potrivit specificațiilor tehnice din documentele înaintate anterior la licitație, tabletele performante ale deputaților ar avea ecrane 10”-13” min, Full HD (1920×1080), sistem de operare Windows 10 Pro, procesor minimum a 8-a generație Intel® Core ™ i5 și un spațiu de stocare de 128 GB.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!