social

Niciunul dintre avocații lui Șor nu s-a prezentat la ședința planificată pentru azi la CA Chișinău! Magistrații „le-au găsit ac de cojoc” și au dispus amendarea lor și repartizarea unui apărător din oficiu

19 octombrie 2021, ora 15:21
Distribuie:

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul în care deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, programată pentru astăzi, a fost amânată. De această dată, nu a avut loc după ce niciunul din cei trei avocați ai lui Șor nu a fost prezent. 

Procurorii acuză partea apărării că trag de timp, pentru a amâna la nesfârșit ședințele și a cerut magistraților să aplice avocaților amendă judiciară. Aatfel, judecătorii „le-au găsit ac de cojoc” și au dispus aplicarea amenzilor, în cazul acestora, în valoare de câte 20 de unități convenționale.

Totodată, magistrații au decis repartizarea unui avocat din oficiu, care îl va reprezenta pe Ilan Șor, începând cu următoarea ședință, dacă apărătorii plătiți de el nu se vor prezenta.

Aceasta este cea de-a patra ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul lui Șor, care este amânată, de când dosarul Șor a fost mutat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău

Prima, cea din 13 septembrie, nu a avut loc după ce Stelian Teleucă, unul din cei trei magistrați din complet a refuzat să examineze cauza din motivul unui presupus conflict de interese.

A fost amânată și ședința care urma să aibă loc în 21 septembrie. Atunci, procurorul de caz a cerut recuzarea judecătoarei Galina Moscalciuc.

Curtea Supremă de Justiție a admis în 20 august cererea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată după zece tentative eșuate ale avocaților de a obține acest lucru.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shore.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram