/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Cele mai importante lecții pe care le are de învățat guvernarea după criza energetică. Grosu: „Vara să cumperi sanie și iarna - bicicletă”

missing
09 noiembrie 2021, ora 22:21

Orice guvernare trebuie să fie întotdeauna gata pentru orice fel de situații de criză! Este principala lecție pe care o are de învățat Guvernul, după criza energetică cu care s-a confruntat Republica Moldova în ultimele săptămâni. Declarația a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu la prima ediție a emisiunii „Freedom” , cu Dorin Galben, de marți seară de la TV8. 

În opinia spicherului, o altă prioritate a guvernării ar trebui să fie diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică și gaz natural.

„Problema e că asta nu s-a făcut în ultimii 20 de ani”, a precizat Igor Grosu.

Președintele Legislativului admite că astfel de „achiziții” trebuie făcute din timp.

„Trebuie să faci procurări nu atunci când prețurile zboară și în perioada rece a anului. Și trebuie să te înveți să cumperi vara sanie și iarna bicicletă”, a mai spus Grosu.

Acum două săptămâni, Republica Moldova a încheiat, după negocieri lungi și complicate, un contract pentru încă cinci ani cu rușii de la Gazprom. Prețul agreat de ambele părți este de 450 de dolari pentru mia de metru cubi.

În aceste condiții, Moldovagaz a cerut ANRE să majoreze tariful pentru consumatorii finali. 10,26 de lei este noul tarif provizoriu pentru gazul natural pe care cetățenii îl vor achita de la 1 noiembrie. Astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a acceptat solicitarea Moldovagaz de a mări prețul pentru consumatorii finali. Prețul de furnizarea a gazelor naturale era până acum de 4,2 lei pentru un metru cub.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram