/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Dronă în România și risc de război mondial! Zelenski e la Harkov, iar Putin și-a vizitat aliatul

/VIDEO/ Stoianoglo, la Curtea de Apel, unde este examinată contestația avocaților săi privind arestul la domiciliu. A fost întâmpinat de susținători

missing
15 noiembrie 2021, ora 13:25

Magistrații Curții de Apel Chișinău examinează în aceste clipe contestația avocaților procurorului general interimar, Alexandru Stoianoglo, privind arestul său la domiciliu. Apărarea cere eliberarea acestuia, iar procurorul de caz susține însă că va solicita ca cererea să fie respinsă ca neîntemeiată.

La sediul CA a venit și Alexandru Stoianoglo. Șeful suspendat al Procuraturii Generale a fost întâmpinat afară de mai mulți susținători.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie, în aceeași zi în care a fost suspendat din funcție, după ce în biroul său de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații minciunoase. În prezent, procurorul general suspendat se află în arest la domiciliu.

Săptămâna trecută, în biroul de la Procuratura Generală al lui Alexandru Stoianoglo, ocupat acum de șeful interimar al PG, Dumitru Robu, au avut loc noi percheziții.

În urma cercetărilor au fost ridicate un purtător electronic de informații, agende, acte și înscrisuri, care au fost utilizate, elaborate sau au fost în gestiunea dlui Alexandr Stoianoglo și care ar putea avea conexiune cu obiectul urmăririi penale. Lucrurile ridicate au fost sigilate de către procurori în prezența apărătorilor, pentru a fi supuse ulterior examinării.

Victor Munteanu, avocatul lui Alexandru Stoianoglo a declarat în ziua perchezițiilor că acestea s-au făcut ilegal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram