/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Liber la imunizare! Copiii cu vârste de peste 12 ani din R. Moldova își pot face de joi vaccinul anti COVID-19

17 noiembrie 2021, ora 11:28

 Începând cu ziua de mâine în Republica Moldova se pot vaccina copiii cu vârsta de peste 12 ani. Anunțul a fost făcut de către secretara de Stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, începând cu 18 noiembrie, imunizarea copiilor se va face doar cu acordul  părinților în baza unei cereri de solicitare scrise și aprobate de către medicul de familie.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani se va efectua doar în centrele medicale. Nu se va permite imunizarea în punctele mobile de vaccinare sau în punctele amenajate în comunități”, a menționat Svetlana Nicolaescu.

Secretara de Stat a Ministerului Sănătății a mai menționat că în prezent în Republica Moldova este disponibil vaccinul Pfizer, iar imunizarea copiilor se va realiza cu acest ser. Schema care este propusă include administrarea a două doze în intervalul de 21 de zile de la prima doză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram