/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

Republica Moldova mizează pe ajutorul Federației Ruse privind soluționarea conflictului transnistrean

missing
17 noiembrie 2021, ora 13:13

Republica Moldova mizează pe ajutorul Federației Ruse privind soluționarea conflictului transnistrean. Despre asta a anunțat șeful diplomației țării noastre, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 17 noiembrie, împreună cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Poziția R. Moldova rămâne neschimbată, noi dorim să păstrăm integritatea teritorială a țării și să identificăm o soluție durabilă pentru reglementarea acestui conflict”, a declarat Nicu Popescu.

La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse a menționat că este mulțumit de dialogul purtat cu omologul său moldovean.

„Am simțit o dorință din partea autorităților din R. Moldova de a relua discuțiile în formatul 5+2. Federația Rusă va exercita în continuare misiunea de pacificare pe teritoriul transnistrean”, a subliniat Lavrov.

Menționăm că oficialii au semnat și o declarație cu ocazia aniversării a celor 20 de ani de cooperare și prietenie dintre Republica Moldova și Rusia.

Amintim că în perioada 16-17 noiembrie, ministrul de Afacerilor Externe al Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru la Moscova, la invitația omologului rus, Serghei Lavrov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram