/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procurorii au solicitat mandat de arest pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș și pentru unul dintre complicii acestuia

18 noiembrie 2021, ora 10:44

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au solicitat joi, 18 noiembrie, demersuri pentru aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș și pentru unul dintre complicii acestuia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către responsabilii din cadrul Procuraturii Generale.

Totodată, în privința altei persoane bănuite pe acest caz, procurorii au înaintat obligativitatea de a nu părăsi localitatea.

„Demersurile privind aplicarea măsurii preventive au fost înaintate de către procurorul de caz”, au declarat responsabilii din cadrul Procuraturii.

Amintim că miercuri, 17 noiembrie, PA a venit cu detalii privind descinderile efectuate la ex-președintele Curții de Apel Bălți. Astfel, au fost realizate șapte percheziții, fiind ridicate mijloace bănești în valută străină și valută națională, proveniența cărora nu a putut fi explicată de judecător.

Procuratura a anunțat ieri că magistratul, dar și o altă persoană bănuită în acesta dosar au fost reținuți și plasați în izolator pe un termen de 72 de ore. Potrivit procurorilor, complicii recunoscuți în calitate de bănuiți pe acest caz au depus declarații și cooperează cu ancheta, indicând asupra faptelor imputate magistratului – îmbogățire ilicită.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram