/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Marina Tauber și Nicolai Grigorișin merg în turul II al alegerilor locale din Bălți

missing
21 noiembrie 2021, ora 23:24

Potrivit datelor preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin vor merge în turul doi de scrutin.

Candidata din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15.918 alegători. Tauber este urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, fiind susținut de 6.951 de oameni.

Astfel, potrivit Codului Electoral, din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, în două săptămâni urmează să fie organizat al doilea tur de scrutin.

Marina Tauber deține actualmente funcția de deputată în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Șor. Dacă va fi aleasă în calitate de primar al orașului Bălți și își va dori să ocupe această funcție, atunci va trebui să renunțe la mandatul în legislativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram