/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO VIDEO/ Mascații de la Fulger, în curtea casei fostului viceministru de Interne, Ion Țurcan. Perchezițiile în dosarul de îmbogățire ilicită continuă

24 noiembrie 2021, ora 12:48

Perchezițiile din locuința fostului viceministru de Interne, Ion Țurcan, într-un dosar de îmbogățire ilicită, continuă și la această oră. Clădirea în care se află apartamentul lui Țurcan este supravegheată de mascații de la Fulger, cât timp în interior încă se fac verficări. 

Acțiunile de urmărire penală au loc după ce la mijlocul lunii octombrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență de 390 de mii de lei dintre averea dobândită și venituri.

Controlul pe avere pe numele subiectului a fost inițiat în aprilie 2021, după ce ANI s-a autosesizat în urma unui material scris de jurnaliștii de la Ziarul de gardă despre „casa de milioane a viceministrului MAI scoasă în vânzare”. Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii mai multor funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv funcției de viceministru al MAI și cea de președinte de raion.

În baza materialelor probatorii acumulate la dosar, inspectorul de integritate a stabilit pentru anul 2019 că fostul viceministru nu a putut justifica suma de aproximativ 390 de mii de lei, ca urmare a examinării tuturor veniturilor și cheltuielilor acestuia.

Referitor la „casa de milioane” prezentată în investigația jurnalistică, potrivit informațiilor oferite de ASP, subiectul a înstrăinat bunul imobil contra sumei de 2 milioane de lei. Deoarece acest imobil a fost dobândit de către subiect contra unei sume mai mici, inspectorul de integritate a remis un denunț către Serviciul Fiscal de Stat pentru examinarea faptelor descrise.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram