/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Platforma DA cere abrogarea hotărârii majorității parlamentare PAS privind numirea lui Dorel Mustață și Ghenadie Plămădeală în funcția de judecători la CSJ

missing
24 noiembrie 2021, ora 13:46

După ultimele dezvăluiri făcute de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, care a confirmat autenticitatea documentului publicat ieri, 23 noiembrie, de membrii Platformei DA, formațiunea politică cere abrogarea imediată a hotărârii Parlamentului privind numirea lui Dorel Mustață și Ghenadie Plămădeală în funcția de judecători la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

„Astfel, potrivit documentului expediat de către SIS Procuraturii Generale, Dorel Musteață și soția, fiica și soacra sa ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 m2, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 m2 și 17 terenuri agricole, sunt confirmate suspiciunile privind îmbogățirea ilicită a lui Dorel Musteață, pe care Platforma DA le-a expus public în repetate rânduri, înainte ca magistratul să fie votat de majoritatea PAS în funcția de judecător la CSJ”, se arată în nota informativă emisă de Platforma DA:

De asemenea, potrivit reprezentanților formațiunii politice, în nota care a fost trimisă de SIS către PG, se menționează că Dorel Musteață în comun cu soția Rodica Bevziuc a achiziționat de la SRL „Basconlux” un apartament situat în mun. Chișinău, sect. Râșcani, cu o suprafață de 77 metri pătrați.

În acest context, Platforma DA cere revizuirea poziției PAS privind numirea judecătorilor la CSJ și solicită Procuraturii deschiderea unui dosar penal pentru îmbogățire ilicită, pe numele magistratului Dorel Mustață.

Amintim că în această dimineață, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public ieri, 23 noiembrie de fostul deputat Alexandru Slusari, care îi vizează pe membrii CSM, Dorel Musteață și Nina Cernat.

La începutul acestei luni, cu votul Parlamentului, magistrații Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală au fost promovați la Curtea Supremă de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram