/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

O nouă tulpină super-mutantă de coronavirus a primit numele „Omicron”, iar OMS a declarat-o „variantă îngrijorătoare”

26 noiembrie 2021, ora 23:39

Experții OMS au decis, vineri, că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante. Noua tulpină a primit și un nume – „Omicron”, relatează BBC.

Până în prezent, tulpina a fost depistată în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel.  Noua tulpină prezintă „un număr extrem de mare” de mutații, iar proteina spike arată diferit de versiunea luată în considerare atunci când au fost concepute vaccinurile. Cele mai recente date arătat că varianta pare să fie și mai transmisibilă.

De la începutul pandemiei, aceasta este a cincea variantă a SARS-CoV-2 declarată de OMS „variantă de natură să stârnească îngrijorare”.

O serie de state au început să ia deja măsuri impunând restricții stricte pentru călătoriile în și din sudul Africii.

Mecanismul Consiliului UE pentru răspuns la crize a căzut de acord, vineri, ca zborurile spre țările sud-africane afectate de focarul cu noua mutație a coronavirusului care provoacă îngrijorări să fie suspendate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram