/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ 96 de organizații cer explicații de la Avocata Poporului privind statutul fostului său client, care i-ar fi acum asistent

30 noiembrie 2021, ora 17:03

Organizațiile membre ale Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic cer în regim de urgență explicații publice din partea Avocatei Poporului privind statutul cetățeanului Dumitru Godorog în cadrul instituției, implicarea acestuia în activitățile acesteia, prezența unor potențiale conflicte de interese, abuz în serviciu și gestionare necorespunzătoare a patrimoniului instituției.

Membrii platformei au înaintat o declarație prin care solicită structurilor competente să investigheze informațiile apărute în presă. Este vorba despre faptul că Godorog, un cetățean pe care anterior, Moloșag l-ar fi apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

„În cazul în care informațiile descrise în presă se confirmă, cerem Avocatei Poporului Natalia Moloșag să-și prezinte imediat și necondiționat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituției Avocatul Poporului sunt incomensurabile”, se arată într-o notă informativă.

Deși nu are oficial niciun statut în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, Dumitru Godorog ar fi avut acces la mai multe evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, la care a fost și Natalia Moloșag.

Informația a apărut pentru prima dată pe un canal de telegram, iar ulterior a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de surse din cadrul Oficiului Avocatului Poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram