/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Compania de furnizarea a energiei electrice care ar fi controlată de Andronachi anunță că are probleme privind livrările de energie electrică

missing
03 decembrie 2021, ora 14:16

Compania de furnizarea a energiei electrice despre care se vorbește că ar fi controlată de Vladimir Andronachi, anunță că ar avea probleme privind furnizarea energiei. Astfel, din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu pot confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp, Consiliul de Administrație al ANRE obligă furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea energiei electrice consumatorilor finali deserviți de către SRL „Furnizare Energie”.

Totodată, instituțiile care urmează să asigurea furnizarea pentru consumatori, începând cu data de 4 decembrie trebuie să pună la dispoziția acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult opt zile calendaristice de la data începerii furnizării.

„Operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia”, se arată în nota informativă emisă de către ANRE.

În una din investigațiile realizate în cadrul emisiunii Cutia Neagră, au fost prezentate câteva companii, pe care Andronachi a încercat să le salveze de procurori. Una dintre cele mai importante afaceri asociate cu numele lui Andronachi este și cea din domeniul energetic.

Despre Vladimir Andronachi se vorbeșe în spațiul public că ar controla a treia cea mai mare companie de furnizare a energiei electrice din R. Moldova, suflându-le în ceafă giganților Premier Energy și FEE NORD. Compania se numește SRL Furnizare Energie și a fost fondată în vara anului 2018, pe când regimul lui Plahotniuc era în plină ascensiune.

Între timp, această companie a reușit să-și atragă clienți importanți precum Apă Canal, Aeroportul Chișinău, Regia Transport Electric, mai multe fabrici și uzine care sunt mari consumatori de energie. De asemenea, firma câștigă pe bandă rulantă licitațiile publice de livrare a energiei electrice în instituțiile de stat, neavând niciun concurent. În 2021, de la firma care ar fi controlată de Andronachi cumpără energie electrică Parlamentul, Banca Națională și mai multe ministere.

Investigația despre cum Andronachiar ar controla compania de frunizare a energiei electrice poate fi citită aici. Compania asociată cu Andronachi, fără concurenți la licitațiile de stat pentru furnizarea energiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram