Acțiunile MAEIE în contextul organizării așa numitelor „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană

10 decembrie 2021, ora 10:57

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul canalelor diplomatice, a venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la așa numitele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană, care urmează să aibă loc duminică, 12 decembrie.

Potrivit lui Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE, diplomația Republicii Moldova reiterează că oricare participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Anterior, Guvernul R. Moldova a venit cu un comunicat de presă în care a menționat că „acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova. Aceste „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram