/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Moldovagaz își prelungește programul de lucru, pentru ca oamenii să-și poată achita posibilele datorii înregistrate lunile trecute

missing
17 decembrie 2021, ora 11:48

Moldovagaz își prelungește programul de lucru al Centrului relații cu consumatorii din Capitală, situat pe str. Pușkin, 64, precum și al sucursalei bancare aflată în acest edificiu. Astfel, programul va fi prelungit pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie, până la orele 17.00. Despre asta au anunțat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

„Pe tot parcursul zilei, consumatorii casnici vor putea să-și rezolve nu doar problemele apărute cu ajutorul operatorilor, ci și să achite consumul de gaze naturale pentru luna noiembrie a anului curent, precum și datoriile posibile pentru lunile precedente”, se arată în nota informativă emisă.

Același regim de lucru este valabil și pentru Centrele regionale relații cu consumatorii, în care se află sediile centrale ale întreprinderilor de distribuție a gazelor din grupul companiilor Moldovagaz.

Anterior, Moldovagaz a cerut consumatorilor noncasnici să-și achite în avans facturile, pentru „a asigura funcționarea neîntreruptă a sistemului de gaze din Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții companiei menționează că Moldovagaz „este obligată ca până în data de 20 a fiecărei luni să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind achitarea furnizorului extern a costului gazelor naturale consumate în luna precedentă, precum și jumătate din costul gazelor naturale consumate în luna curentă a anului”.

Potrivit celor de la Moldovagaz, în cazul încălcării termenului de plată, stipulat în contractul de furnizare a gazelor naturale, consumatorii finali noncasnici ar putea fi deconectați de la rețea.

În luna octombrie, R. Moldova s-a pomenit într-o „criză a gazelor”. După o serie de negocieri complicate, țara noastră a încheiat la sfârșitul lunii octombrie un acord cu Rusia. Potrivit înțelegerii, contractul cu Gazprom a fost prelungit cu cinci ani. Ulterior, Gazprom a anunțat că ar putea opri furnizarea de gaze naturale în decurs de 48 de ore, în cazul în care facturile pentru livrările curente nu vor fi achitate. Era vorba, mai exact, despre livrările pentru luna octombrie și 50% din cele pentru noiembrie. Pentru a stinge datoria, a fost modificată legea bugetului de stat, care a prevăzut alocarea a 1,7 miliarde de lei, mijloace financiare pentru majorarea capitalului social al Societății pe Acțiuni „Energocom” , în vederea achitării datoriei pentru gazul consumat acumulate către furnizorul rus „Gazprom”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram