Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

/VIDEO/ Tauber, după decizia magistraților: „Presiune politică. Nu este niciun argument sau probă că sunt vinovată”

01 august 2022, ora 19:46
Distribuie:

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, susține că în materialele prezentate de acuzatori, în opinia sa, nu există „nicio probă”, care ar demonstra că ea este vinovată. Totodată, aceasta a precizat că niciodată în istoria Republicii Moldova „nu s-a procedat atât de sever” în raport cu o persoană publică.

„Aceste decizii și a Judecătoriei Ciocana și a Curții de Apel sunt decizii fără precedent. Nu a fost niciun politician sau persoană care deține o funcție actuală să fie deținută fără demonstrarea vinovăției în Penitenciarul nr. 13. Din ce motiv sunt aplicate astfel de măsuri mie, eu nu pot să vă răspund. Puteți să-l întrebați pe domnul procuror Ivanov care spune că eu pot să distrug careva probe, care spune că eu aș putea comite alte infracțiuni. Nu înțeleg despre ce vorbește dumnealui și putem să calificăm ceea ce se întâmplă doar ca presiune politică. 

Faptul că pe data de 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale au fost peste 40 de mii de cetățeni, desigur că i-a speriat pe cei din PAS, dar ei trebuie să înțeleagă faptul că dacă o să stau eu la închisoare în Penitenciarul 13, și toate aceste presiuni nu contează. Oamenii nu mai vor ca ei să fie la guvernare, oricum o să aibă loc alegerile anticipate și prezidențiale și parlamentare și poporul țării noastre o să câștige. Eu și în Penitenciarul nr. 13 rămân om și persoană care a fost delegată de popor să lupte pentru drepturile oamenilor”, a declarat deputata.

Totodată, Marina Tauber a catalogat decizia magistraților ca fiind „ilegală”.

„Știu că astăzi au fost mai multe sunete la judecători ca ei să pronunțe această decizie fără precedent. Niciodată în istoria Republicii Moldova și nici într-o țară europeană nu a fost o astfel de practică. Avem și alte cazuri, avem și alte exemple, au fost multe rețineri și arestări politice, dar niciodată nu s-a procedat atât de sever. 

Vreau să vă spun că și eu și apărarea mea și colegii, noi toți am studiat ce este scris în materiale care chipurile sunt probe. Acolo nu este scris nicăieri și nu este menționat nimic despre Marina Tauber. Nu este niciun argument, nu este nicio probă că Marina Tauber este vinovată în ceva. Astăzi am dat mai multe argumente domnului procuror. Este regretabil că Partidul PAS, deja începe represiuni și presiuni politice atât de severe”, a mai spus deputata.

Reamintim că după perchezițiile care au avut la sediile Partidului Șor și reținerea deputatei Marina Tauber, președinta Maia Sandu a declarat că „nu este o surpriză că acest partid se finanțează ilegal”.

„Cei care sunt vizați, le este mai ușor să se victimizeze și să caute vinovați decât să explice de unde sunt banii. Singura mea dorință este ca această anchetă să fie corectă, transparentă, să nu trezească semne de întrebare”, a precizat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău, au respins luni, 1 august, cererea avocaților lui Tauber.

Amintim că pe 23 iulie, deputata a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Aceasta a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR”.

TV8.md reamintește că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului ȘOR.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Au avut loc percheziții și în mai multe locații din țară, în aceeași cauză penală. Verificări s-au făcut inclusiv la sediul central al PP „ȘOR”, situat pe str. M. Kogălniceanu din Capitală.

Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Comuniștii, de partea lui Tauber! Au semnat, alături de colegii de la Șor, garanții personale pentru deputată

01 august 2022, 16:08

Momentul în care Tauber este escortată din penitenciar la Curtea de Apel Chișinău: Se va decide dacă rămâne în arest

01 august 2022, 14:08

Avocatul Marinei Tauber: Kirkorov urma să depună mărturii în dosar. „Este unul din principalii martori”

29 iulie 2022, 13:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram