Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ Veronica Dragalin, despre prioritățile sale și cum ar putea aduce hoții acasă: „Nu voi fi influenţată sau controlată”

07 iunie 2022, ora 18:45
Distribuie:

Câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție (PA) din Republica Moldova, Veronica Dragalin, a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Secția de corupție publică și drepturi civile, Veronica Dragalin, a afirmat că, cu ajutorul relațiilor pe care le are cu partenerii externi, dar și cu procurorul federal din SUA, ar putea facilita comunicarea dintre Procuratura Republicii Moldova și partenerii externi.

„Fiind din afara sistemului nu cunosc eforturile care au fost depuse până acum în colaborarea cu partenerii externi, să aducem criminalii la răspundere înapoi în țară și să recuperăm banii furați, dar sunt sigură că experiența mea profesională, statutul meu ca fost procuror federal în SUA și cunoașterea limbii engleze la un nivel înalt va ajuta eforturile Procuraturii la interacțiunile cu partenerii externi din alte țări”, a declarat câștigătoarea concursului la proba interviului.

„Eu am relații cu colegii din sistemul american care au lucrat în Europa. De exemplu, am avut ocazia să discut cu un agent FBI care a lucrat în Ucraina la Biroul de corupție și care mi-a explicat care sunt resursele disponibile pentru a ajuta la eforturile de colaborare cu partenerii externi din alte țări...Banii furați de la stat sunt bani furați din buzunarele cetățenilor”, a afirmat Dragalin.

Întrebată cum ar putea aduce hoții acasă, Veronica Dragalin a declarat că a lucrat peste 10 ani la cazuri complexe de corupție, iar experiența va da roade.

„Voi aplica legea în mod echitabil și corect în fiecare caz și nu voi fi influențată sau controlată de forțe externe, cum ar politice, corupte sau criminale. Știu, nu toată lumea își dorește ca cineva din afară să vină în această poziție. În ceea ce privește experiența profesională am lucrat peste 10 ani la cazuri complexe de corupție. Multe dintre ele au avut aspecte internaționale, inclusiv nevoia de a obține documente de la guverne străine și nevoia de a urmări fugari peste hotare”.

„În ceea ce privește corupția eu cred că procurorii au o responsabilitate deosebită. Dacă procurorii anticorupție nu aplică legile penale pentru ai trage la răspundere pe hoți și escroci nimeni altcineva nu poate face acest lucru. În primul rând procurorul are obligația de a acționa și a atrage la răspundere infractorii, de a returna poporului banii și bunurile, de a respecta legea și de a descura astfel de crime. Procurorii trebuie să acționeze în mod transparent pentru a asigura că Procuratura lucrează în limitele legii, respectând principiile fundamentale ale justiției legale”, a mai spus procurora.

Veronica Dragalin a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție (PA) din Republica Moldova. Aceasta este propusă procurorului general interimar pentru numire în funcție. Dragalin a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului - 72,15.

Aceasta are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de coruție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatuluide asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cine este Veronica Dragalin, propusă la șefia PA: Carieră în SUA, cazuri de rezonanță și premiul de la FBI

07 iunie 2022, 16:06

Olesea Stamate, despre Veronica Dragalin, propusă la șefia PA: Să elibereze această instituție de procurorii compromiși

07 iunie 2022, 15:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram