externe

Kazahstan: Oamenii așteaptă să-și ia rudele decedate de la morgă. Militarii au tras, inclusiv în jurnaliști

08 ianuarie 2022, ora 16:31
Distribuie:

În Almatî, Kazahstan situația rămâne tensionată. În tot orașul sunt dislocați militari gata să „lichideze” orice suspect. S-a întâmplat și la morga din oraș, unde oamenii au venit să-și ia rudele decedate.

Reporterul postului de televiziune Rain TV, Vasili Polonski a  relatat că a fost martorul acestor evenimente. La morga din Almatî, s-au adunat mai mulți oameni – rude ale celor uciși în timpul dezordinilor. În momentul în care un bărbat a încercat să sară peste gardul instituției, militarii au început să tragă focuri de armă.

Potrivit jurnalistului, bărbatul a fost îngenuncheat și se ruga să nu fie ucis. Iar în momentul în care militarii au observat că sunt filmați au început să tragă și în echipa de jurnaliști. „Au început să tragă în aer și în asfalt. Un glonț a nimerit în asfalt lângă picioare”, a relatat jurnalistul.

De asemenea, Polonski a relatat că situația rămâne tensionată în tot orașul. Deși acțiuni de protest nu se mai organizează, se aud explozii și împușcături. La bancomate se pot extrage doar sume limitate de bani. În oraș se înregistrează o criză alimentară, pentru că majoritatea magazinelor sunt închise. Fie că au fost devastate și jefuite în timpul dezordinilor, fie că proprietarii se tem, deocamdată, să activeze.

Între timp,  Tokaev i-a mulțumit, din nou  lui Putin pentru că a trimis militari, transmite digi24. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmați au fost lichidați”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor, iar Rusia continuă să trimite trupe în Kazahstan.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram