/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Vladimir Plahotniuc își anunță revenirea pe scena politică, nu și în Republica Moldova. „Perioada de indulgență s-a încheiat”

missing
28 octombrie 2022, ora 15:00

Fostul președinte al Partidului Democratic din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul democrat de atunci a cedat puterea, a anunțat într-un interviu pentru un portal media din țară că revine în politică. Plahotniuc nu va reveni, însă, și în Republica Moldova. Oligarhul sugerează că cel mai probabil va face politică de la distanță, iar cu oamenii de acasă și oponenții politici va comunica prin intermediul platformelor online. 

„ Ce ține de transparența activității mele de mai departe, cât și posibilitatea de a ține cont de părerile și impresiile voastre, eu voi fi deja mult mai receptiv să vă ascult opinia și să răspund măcar la o parte din întrebările pe care le veți adresa. Indiferent de natura problemelor și a crizelor cu care se confruntă moldovenii, până la urmă soluțiile sunt la vedere și ele încep de la lider și de la echipa pe care o construiește, de la profesionalismul lor, de la modul în care se organizează. Totul depinde de motivația și dedicația liderului și a echipei, și să nu uităm de capacitatea de planificare și de implementare a proiectelor, or, toate acestea sunt calități și aptitudini care mă caracterizează și eu le pot realiza cel mai bine”, a spus Vladimir Plahotniuc. 

Fostul lider al democraților mai spune că revenirea sa în politică se datorează în mare parte situației dramatice din Republica Moldova. 

„Perioada de indulgență oferită guvernărilor anti-Plahotniuc s-a încheiat. Ele au demonstrat tot ce au putut. Acum e rândul meu să purced din nou să organizez o echipă politica, să revenim la putere și să demonstrăm cum trebuie de condus o țară pe timp de crize și cum se poate guverna eficient și cu rezultate concrete”, a spus Plahotniuc.

Precizăm că acest interviu a apărut la câteva zile, după ce SUA au introdus sancțiuni împotriva fostului politician. În context, Plahotniuc a spus că sancțiunile nu schimbă determinarea sa de a reveni în politică.

TV8 reamintește că Vladimir Plahotniuc a fost prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova între 30 decembrie 2010 și 15 februarie 2013 și fost deputat în trei mandate: 28 noiembrie 2010 – 7 noiembrie 2013, 30 noiembrie 2014 – 30 iulie 2015 și 24 februarie 2019 – 30 iulie 2019. El a fost președintele Partidului Democrat din Moldova din 24 decembrie 2016 până pe 24 iunie 2019. 

Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019. Acesta este învinuit pe trei capete de acuzare în dosarul penal „Metalferos”: crearea și conducerea unei organizații criminale; escrocherie în proporții deosebit de mare; spălare de bani, în dosarul „Frauda Bancară” și dosarul „Kuliok”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Ultimul tun! Cum au scurs Plahotniuc și Șor sute de milioane de lei din companiile de asigurări
/VIDEO ANCHETĂ/ Identitatea falsă a lui Plahotniuc nu a fost radiată din registrele de stat. Cine este procurorul care a clasat dosarul?

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram