Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând

/VIDEO/ Mama care și-a pus bebelușul în congelator va fi testată psihiatric: Mărturia vecinilor care au ajuns primii în apartament

25 ianuarie 2023, ora 06:55

Caz înfiorător în capitală. O tânără care a născut un copil mort, l-a pus în congelator și a plecat la spital. Potrivit poliției, femeia a născut singură acasă, iar oamenii legii au constatat că aceasta și-a ascuns sarcina. 

În Chișinău se afla de numai două zile. EchipaTV8 a reușit să vorbească cu locatarii blocului unde luase cu chirie un apartament. Aceștia spun că nu știau nici cu spatele despre incidentul cutremurător.

Potrivit poliției, tânăra de 20 de ani s-a adresat după ajutor medical după ce ar fi născut la domiciliu. Femeia era însă fără bebeluș, iar asta le-a trezit medicilor suspiciuni. Ei au anunțat imediat poliția. 

Tânăra a închiriat apartamentul în blocul respectiv de numai două zile, astfel că vecinii n-au reușit să o vadă. Doi dintre ei au fost chemați să asiste la verificările făcute de poliție:

„Ne-am uitat deja toți de jur împrejur, după care un alt polițist a deschis congelatorul. Acolo era un pachet de gunoi, verde, destul de măricel”.

„Apartamentul era gol, nu era nicio haină. După cele auzite era doar un prosop în baie și în vană era apă, dar din câte am observat, era curată”.

Totul s-ar fi întâmplat în acest apartament. Astăzi, ușa locuinței este sigilată. Nu am reușit să vorbim cu proprietarul apartamentului care să ne de-a mai multe detalii, întrucât acesta ar fi plecat peste hotare.

Oamenii legii au stabilit că tânăra nu este originară din Chișinău și că a încercat să ascundă sarcina. 

Cel mai ciudat, spun vecinii, este că nimeni nu a auzit nimic:

„- Voi sunteți chiar ușă în ușă, strigăte, nu s-a auzit nimic?
 - Nu, din păcate nu s-a auzit nimic. Poate, se auzea deseori ușa, se deschidea și închidea”.

Nici administratoarea blocului nu știa că tânăra închiria în acest bloc un apartament.

„Anume, în odaia unde era poliția, știam că este un băiat, nu știam că e plecat deja de câteva luni”.

„- Camera ceea se închide, se încuie, ei sunt separați. Nu e tot comun, chiar și dacă a fost ceva, putea să pună muzică mai tare.
 - Nu se aude?
 - Dacă pune o muzică tare, nu se mai aude”.

Pe acest caz, a fost inițiat un proces penal.

„În rezultatul examinării medico-legale la domiciliu, urme de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul copilului, acesta fiind îndreptat la Centrul de Medicină legală pentru efectuarea expertizei și stabilirea exactă a cauzei și momentului decesului”, a declarat ofițerul de presă, Diana Fetco.

Potrivit poliției, tânăra va fi expusă unei expertize psihiatrice. Aceasta este cercetată în stare de libertate.

Ar fi născut un copil mort, iar cadavrul l-a pus în congelator ca ulterior să-l înmormânteze: Poliția a inițiat o anchetă
/VIDEO/ Adopția, proces anevoios? Istoria unui copil care și-a găsit familie: „M-a cuprins și mi-a spus să nu-l mai las vreodată”
Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
/VIDEO/ Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală
/VIDEO/ Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală

/VIDEO/ Mărturiile Vioricăi Tătaru, la un podcast: „Dacă n-ar muri oameni în război, ar fi foarte interesant de urmărit ce se întâmplă”

01 februarie 2023, ora 20:07

„Dacă nu ar muri oameni în acest război, ar fi foarte interesant de urmărit tot ce se întâmplă”, consideră jurnalista TV8 și co-autoarea proiectului „Dincolo de Nistru” , Viorica Tătaru. În cadrul podcastului „Mai Departe”, produs de Artur Gurău, Viorica a vorbit despre cum este să filmezi în mijlocul războiului din Ucraina, propaganda rusă vs. cea ucraineană în timpul unui conflict armat, Transnistria, soluții pentru rezolvarea problemelor teritoriale ale țării noastre.

Jurnalista TV8, care s-a aflat în Ucraina încă din prima zi a războiului, spune că i-a descoperit pe ucraineni inclusiv datorită creativității lor, „care nu are limite”.

„Dacă nu ar muri oameni în acest război, ar fi foarte interesant de urmărit tot ce se întâmplă. Asta e unica părere de rău - că mor oameni. În rest, ceea ce fac ei, paralel cu exploziile ca atare, la ei a explodat o doză de creativitate și ingeniozitate. Pur și simplu, e uimitor. Asta chiar m-a impresionat și m-a încurajat foarte tare, aflându-mă acolo și văzând latura asta lor. Parcă am descoperit ucrainenii și creativitatea asta a lor care nu mai are limite și care nu se epuizează”, a menționat Viorica Tătaru.

Aceasta crede că ingeniozitatea ucrainenilor e ca o armă, ce-i ajută să iasă din „drama care se întâmplă în jurul lor”.

„De multe ori, îi întrebăm cum reușiți să păstrați simțul umorului, cum reușiți să fiți pozitivi. Zic: păi dacă n-am face asta, am fi pierduți. Trebuie cumva să ne apărăm. Deci este o armă, în ghilimele, să zicem.

Cred că și ei s-au redescoperit și au început să fie atât de inventivi, să folosească și tehnologiile, și tot felul de tehnici și procedee, să filmeze și în tranșee, billboard-urile  lor cu tot felul de mesaje cu înjurături, au inventat atâtea.

Toate astea te ajută să ieși din starea aia și din drama care se întâmplă în jurul lor. Fiecare cuvânt care se spune anapoda, fiecare întâmplare, ei din asta construiesc o întreagă poveste. Ei știu cum să promoveze ca să-i audă lumea.

Cred că suntem într-o perioadă când războiul nu mai este așa cum l-am văzut noi în filmele sovietice, războiul se întâmplă cu totul altfel”, a subliniat jurnalista TV8.

TV8.md reamintește că jurnaliștii TV8, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru, au mers, chiar din prima zi de război, în Ucraina, de unde au arătat lumii atrocitățile comise de armata rusă. 

Cei doi sunt deținătorii „Premiului Tudor Iașcenco” 2022, oferit de Asociația Presei Independente pentru curaj și demnitate în exercitarea misiunii de jurnalist.

Totodată, au fost premiați pentru curaj civic de Casa Regală din România. Este o premieră pentru Republica Moldova.

De asemenea, au fost desemnați printre cei mai buni jurnaliști ai anului și anume pentru cea mai bună reflectare în presă a războiului din Ucraina.

Viorica Tataru, Andrei Captarenco și Iulia Budeci, printre jurnaliștii anului! Jurnaliștii TV8 au fost premiați cu "Merele de Aur"
Premieră în Republica Moldova: Jurnaliștii TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, premiați de Casa Regală din România
/VIDEO/ Viorica Tataru arată cum gătește sarmale delicioase: Mărturiile jurnalistei TV8 despre războiul din Ucraina
/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
/VIDEO/ Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram