/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 825: Avioane F-16 pentru Ucraina și cetățenie moldovenească pentru trupa anti-Putin. Anunțul Poloniei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 718: Bucăți de dronă în Moldova și tren uriaș de 30 km la Donețk! Șeful NATO îi răspunde lui Trump

11 februarie 2024, ora 22:32

Atac nocturn asupra Ucrainei. Armata rusă a lovit infrastructura agroindustrială din Sudul țării, au fost avariate clădiri rezidențiale și o conductă de gaz, o persoană a fost rănită. Forțele ruse au lansat mai multe drone și asupra Kievului, unde a intrat în acțiune apărarea aeriană, iar fragmente de "Shahed" au fost găsite și în Republica Moldova. Asta în timp ce Ucraina s-ar putea confrunta cu un deficit de muniție de apărare aeriană deja din luna martie. 

În context, Zelenski a făcut alte cinci numiri la vârful armatei ucrainene, iar Podoliak anunță un audit al militarilor mobilizați. Între timp, șeful NATO, Jens Stoltenberg, cere europenilor să îşi crească producţia de arme, pentru a spori livrările către Ucraina şi pentru a preveni o confruntare cu Moscova. Senatul american a făcut, duminică, un pas crucial spre adoptarea unui ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, blocat de luni de zile în Congres, notează AFP, potrivit Agerpres. 

UPDATE Autoritățile de la Chișinău reacționează după ce, astăzi,  în raionul Vulcănești au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed". Președinta Republicii Moldova, prim-ministrul Dorin Recean, dar și vicepremierul Mihai Popșoi au condamnat ferm atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și țara noastră. 

UPDATE Poliția de Frontieră din Republica Moldova a anunțat că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed". Potrivit datelor preliminare, resturile depistate ar fi de la una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean, în cadrul atacului din noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail.

UPDATE Ucraina este din nou depășită în acest război început de ruși acum doi ani: estimarea actuală este că Rusia trage 10.000 de obuze de artilerie pe zi, față de cele 2.000 ale Ucrainei, un raport sumbru care s-ar putea înrăutăți și mai mult dacă nu va mai fi sprijinită cu muniție de SUA, potrivit unei analize The Guardian, realizate de Dan Sabbag, corespondent pentru apărare și securitate.

UPDATE Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat în privința comentariilor care „subminează securitatea noastră”, după declarațiile făcute de fostul președinte american Donald Trump, care a evocat posibilitatea de a nu mai apăra țările din Alianță ale căror contribuții financiare sunt insuficiente. ”Orice sugestie că aliaţii nu se vor apăra reciproc subminează întreaga noastră securitate, inclusiv pe cea a SUA, şi îi expune pe soldaţii americani şi europeni unui risc sporit”, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Money.

UPDATE Prietenul lui Putin și-a desfășurat armata. Pornește război la cea mai importantă frontieră energetică. Venezuela își susține amenințările cu privire la anexarea unei părți a Guyanei , aceea unde se află zăcământul de petrol gestionat de compania americană Exxon Mobil, notează NewsWeek.

UPDATE Nemulțumirea și revolta față de comandanți este în creștere în rândul trupelor ruse, iar în armata lui Putin au fost înregistrate chiar cazuri de ucidere în masă a militarilor, relatează Centrul ucrainean Național de Rezistență, scrie Ziare.com.

UPDATE Donald Trump a provocat din nou îngrijorare în NATO după ce a declarat că nu va veni, dacă este ales președinte, în sprijinul statelor alianței atacate dacă acestea nu îndeplinesc angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru apărare, ba chiar „va încuraja Rusia să facă ce naiba vrea”. Reacții de condamnare au venit imediat de la Casa Albă și din partea unor oficiali europeni. Potrivit documentelor NATO, doar 11 din 31 de state membre NATO îndeplinesc criteriul invocat de Trump, notează Libertatea.

UPDATE Armata rusă, temându-se de un atac al forțelor armate ucrainene în Donbas, a asamblat un așa-numit „tren țar”, o structură continuă 30 km lungime, format din peste două mii de vagoane, în zona ocupată a regiunii Donețk, scrie Ziare.com. Structura compusă din vagoane de marfă, care poate fi considerată o linie separată de apărare, este situată pe linia de cale ferată de la Elenovka la Volnovakha. Construcția „trenului” a început vara trecută; pentru a-l crea au fost folosite vagoane furate din teritoriile ocupate. Analiştii observă că aceasta este o structură inginerească specifică, deoarece este dificil să distrugi o structură metalică de 30 km lungime, iar fără aceasta, avansarea echipamentului militar printr-o astfel de barieră devine imposibilă.

UPDATE Un atac cu drone a avut loc în această noapte și în sudul Ucrainei. Armata rusă a lovit infrastructura agroindustrială, au fost avariate clădiri rezidențiale și o conductă de gaz. După cum au raportat Forțele de Apărare de Sud, activitatea intensă a unităților de apărare aeriană a durat mai mult de 5,5 ore. „Prioritatea inamicului a fost din nou fâșia de coastă a infrastructurii și a instalațiilor agro-industriale. Din cauza unei lovituri într-una dintre ele, un incendiu a izbucnit în Nikolaev, valul de explozie a deteriorat clădirile rezidențiale din jur, vehiculele private ale locuitorilor locali și o conductă de gaz. „Se știe preliminar că un civil a fost rănit”, spune mesajul.

UPDATE Un ucrainean în vârstă de 71 de ani a murit în Rusia în decembrie în timp ce-şi aştepta procesul pentru spionaj şi alte infracţiuni, a anunţat duminică organizaţia rusă pentru drepturile omului Memorial, citând documente judiciare, relatează Reuters.

UPDATE În noaptea de 11 februarie, forțele de ocupație ruse au atacat Ucraina, lansând 45 de drone de atac Shahed-136/131 din Balaklava și Capul Chauda din Crimeea ocupată. „Unități ale forțelor de rachete antiaeriene, grupuri mobile de foc ale Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare ale Ucrainei și echipamente de război electronic au fost implicate în respingerea atacului aerian. Ca urmare a acțiunilor de luptă, 40 de „martiri” inamici au fost distruși în cadrul Regiunile Kiev, Vinnitsa, Jytomyr, Kirovograd, Nikolaev, Cherkasy, Odesa, Dnepropetrovsk și Herson”, a informat Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene. Dronele au intrat în Kiev din direcția vestică. Raidul aerian a durat aproape două ore. Forțele de apărare aeriană au lovit toate UAV-urile la abordările spre capitală. Potrivit datelor preliminare, la Kiev nu au existat victime sau distrugeri.

UPDATE Ucraina s-ar putea confrunta cu un deficit de muniție de apărare aeriană încă de luna viitoare, - ISW. Acest lucru va permite Federației Ruse să bombardeze trupele și orașele ucrainene mai puternic, precum și să sporească implicarea aviației, scrie UNIAN. Potrivit ISW, acesta este probabil motivul pentru care Rusia și-a intensificat recent atacurile aeriene.  The New York Times a raportat într-un articol din 9 februarie că oficialii americani estimează că stocul Ucrainei de rachete de apărare aeriană s-ar putea epuiza în martie 2024. Ucraina a avertizat că se confruntă cu o „lipsă critică” de rachete de apărare aeriană, deoarece întârzierile în ajutorul occidental continuă să forțeze Ucraina să depoziteze material.

UPDATE Federația Rusă a atacat Ucraina cu drone, s-au auzit explozii în mai multe regiuni. Inamicul a fost înregistrat lansând mai multe grupuri de UAV-uri de atac „Shahed” din zona terenului de antrenament Chauda din Crimeea, Acest lucru a fost raportat de Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, scrie unian. Ei au remarcat că inamicul a înregistrat lansarea mai multor grupuri de UAV-uri de atac „Shahed” din zona terenului de antrenament Chauda (Crimeea).

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă seară, într-un clip video postat pe Facebook, că a făcut încă cinci numiri militare de rang înalt, completând echipa de la vârful armatei după ce l-a numit săptămâna aceasta pe generalul-colonel Oleksandr Sîrski în funcţia de comandant al forţelor armate, potrivit News.ro.  „Avem nevoie de o practică clară de lucru cu noile tehnologii. Există mai mult decât suficiente teorii, dar totul trebuie să funcţioneze în practică pentru îndeplinirea obiectivelor ucrainene şi al păstrarea maximă a vieţii soldaţilor noştri”, a spus preşedintele. 

Astfel, ca adjuncţi ai comandantului-şef Oleksandr Sîrski au fost numiţi colonelul Vadim Suharevski, al cărui domeniu de expertiză sunt dronele, şi colonelul Andrii Lebedenko, specialist în inovare şi tehnologie militară. Zelenski a mai spus că a aprobat numirea a trei generali de brigadă ca adjuncţi ai şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei - Volodimir Horbatiuk, care va conduce operaţiunile şi managementul, Oleksi Şevcenko, responsabil de logistică, şi Mihailo Drapati pe probleme de instruire. 

UPDATE Rusia a anunţat, sâmbătă, că a respins un atac ucrainean cu drone asupra unor „nave de transport civile” ruseşti vineri seară în zona de sud-vest a Mării Negre, o arteră-cheie pentru exporturile de cereale şi petrol din ambele ţări, informează Reuters, potrivit Agerpres.  Într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat că o dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă, iar restul dezactivate de focuri de artilerie sau război electronic. Nicio navă civilă sau militară rusească nu a fost avariată, se arată în comunicat.

UPDATE Mihaïlo Podoliak, consilier special al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, spune că noul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, va trebui să efectueze un audit al forţelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, relatează site-ul Suspîlne, citata de digi24.ro. Citându-l pe Volodimir Zelenski, care a estimat joi că „în jur de un milion de oameni au fost mobilizaţi”, dar că, în realitate, doar 200.000 - 300.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pe câmpul de luptă, Podoliak a declarat că scopul auditului este de a determina „ce oameni au fost mobilizaţi, unde se află şi ce fac”. Apoi, el va putea spune „de câţi oameni este nevoie” pe linia frontului, a explicat el. După ce Zalujnîi ar fi cerut încă 450.000 - 500.000 de oameni, Podoliak a declarat că în prezent nu există o cifră specifică de 500.000 de persoane apte de serviciul militar care trebuie mobilizate. 

UPDATE Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cere europenilor să îşi crească producţia de arme, pentru a spori livrările către Ucraina şi pentru a preveni o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”, potrivit unui interviu publicat sâmbătă de cotidianul german Welt am Sonntag, informează news.ro, citata de digi24.ro. „Trebuie să ne reconstituim şi să ne extindem mai rapid baza industrială, să creştem livrările către Ucraina şi să ne refacem propriile stocuri”, insistă Jens Stoltenberg înaintea unei reuniuni cheie a miniştrilor apărării din NATO, la Bruxelles, şi în pragul împlinirii a doi ani de la războiul declanşat de Rusia în Ucraina.  „NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru potenţiale decenii de confruntare”, a avertizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice. 

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 717: Explozii la Ismail, la granița cu România. Atac cu drone la Harkov
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 716: Atac cu drone, schimb de prizonieri și medalia lui Zalujnîi. Putin amenință SUA
/FOTO/ Celebra locuință din filmul „Singur acasă” a fost scoasă la vânzare. Cât costă și cum arată acum vila impunătoare
/FOTO/ Celebra locuință din filmul „Singur acasă” a fost scoasă la vânzare. Cât costă și cum arată acum vila impunătoare
/EXCLUSIV/ Interviu de sfârșit de mandat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon - astăzi, la „Cutia Neagră”
/EXCLUSIV/ Interviu de sfârșit de mandat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon - astăzi, la „Cutia Neagră”
/VIDEO/ Zile numărate până la vacanță! Taberele de odihnă fac ultimele pregătiri: Cât costă un bilet pentru sejur permanent
/VIDEO/ Zile numărate până la vacanță! Taberele de odihnă fac ultimele pregătiri: Cât costă un bilet pentru sejur permanent
Marinuță, despre Parteneriatul  de securitate și apărare cu UE: „Nu ne oferă o umbrelă de securitate”
Marinuță, despre Parteneriatul de securitate și apărare cu UE: „Nu ne oferă o umbrelă de securitate”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 824: Moldoveni în Bi-2, recordul Kievului și ajutor de 1 mlrd de euro! Zelenski și Putin sunt în vizite
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 824: Moldoveni în Bi-2, recordul Kievului și ajutor de 1 mlrd de euro! Zelenski și Putin sunt în vizite

/VIDEO/ Plus un cal putere: Imagini virale pe internet cu un BMW care plimbă un cal pe un drum din România

missing
28 mai 2024, ora 17:04

Imagini cu o mașină marca BMW care plimbă un cal pe un drum, au fost filmate pe un drum din România. Postarea a devenit virală în scurt timp și a stârnit amuzamentul internauților, potrivit Adevărul.

Din imaginile publicate se observă cum un cal alb aleargă relaxat pe lângă un BMW. Un bărbat, pasager pe locurile din spate ale mașinii, îl ținea de frâu și se îngrijește de animal. Scena a fost filmată pe un drum județean din România. 

Postarea a devenit rapid virală, cu miii de distribuiri în doar câteva ore și zeci de comentarii. 

„A vrut să aibă mai mulți cai la mașină”; „Ștefan cel Mare în drum spre Podul Înalt, menajându-și calul...”, au scris oamenii pe rețelele de socializare.

Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Creştinii ortodocşi își pomenesc astăzi morții. Oamenii au mers la cimitire pentru a cinsti memoria celor trecuţi în nefiinţă. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, cel mai mare din Europa, au venit mii de oameni. /Serviciul Meteorologic de Stat a emis Cod Galben de îngheț. Acesta intră în vigoare astăzi, și este valabil până pe 16 mai. Între timp, agricultorii spun că din cauza vremii, culturile de toamnă s-au dezvoltat rapid, dar nu calitativ și vom avea roadă mai puțină. /În anul 2023 au fost constatate peste 700 de mii de contravenţii, în creștere cu 75 de mii față de anul precedent. Cele mai multe nereguli au fost în traficul rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.

/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/EXCLUSIV/ Interviu de sfârșit de mandat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon - astăzi, la „Cutia Neagră”
/EXCLUSIV/ Interviu de sfârșit de mandat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon - astăzi, la „Cutia Neagră”
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram