Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 953: Atac la Harkov, anunț ciudat și pierdere confirmată! Rusia bate un record în atacuri cu drone Shahed

externe

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 363: Alertă nocturnă, lovitură în Beirut și atac la Tel Aviv! Israelul: Riposta va fi în curând

03 octombrie 2024, ora 10:21

Situaţia în Orientul Mijlociu rămâne foarte tensionată. Apărarea israeliană a susţinut joi că a interceptat o dronă şi a detectat o a doua care s-a prăbuşit în apropierea oraşului Tel Aviv, într-un atac care nu s-a soldat cu victime. Cabinetul de război al Israelului îşi cântărește opțiunile şi „nu va sta cu mâinile în sân” după ce Iranul a lansat cel mai mare atac al său asupra ţării, a declarat ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Danny Danon, la CNN.

A fost din nou o noapte albă în Beirut. Cel puțin 5 persoane au murit și alte 11 au fost rănite după un atac cu rachete al armatei israeliene. SUA şi aliaţii lor occidentali au avertizat Israelul să nu atace instalaţiile nucleare şi cele petroliere ale Iranului. Mișcarea vine în încercarea acestora de a limita răspunsul Israelului, în speranţa de a împiedica un conflict regional mai amplu.

UPDATE Președintele Turciei, Recep Erdogan, aduce acuzaţii grave Israelului. El spune că ţara sa ar putea deveni următoarea ţintă a israelienilor, după atacurile acestora din teritoriile palestiniene şi din Liban, potrivit Antena3.

UPDATE Aramata israeliană IDF anunță moartea lui Rawhi Mushtaha, șeful guvernului Hamas din Gaza. Mushtaha este cel care a înființat Mecanismul General de Securitate al Hamas împreună cu liderul Hamas Yahya Sinwar, au raportat FDI, informează Jerusalem Post.

UPDATE Timp de ani de zile, Israelul și Iranul au evitat confruntarea directă, în contextul în care Israelul sabota în secret interesele Teheranului și asasina oficiali ai acestuia fără a-și asuma responsabilitatea, iar Iranul își încuraja aliații să atace Israelul, deși rareori făcea acest lucru. Acum, cele două țări par pregătite să riște un conflict direct, prelungit și extrem de costisitor, notează The New York Times.

UPDATE Ministrul de externe libanez susține că liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a fost de acord cu o încetare a focului de 21 de zile impusă de SUA și Franța cu doar câteva zile înainte de a fi ucis de Israel într-un atac masiv asupra Beirutului, scrie B1.

UPDATE Cel puțin 46 de persoane au fost ucise și 85 au fost rănite în atacurile israeliene asupra Libanului în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății din Liban, citat de Al Jazeera. Atacurile au vizat zonele sudice ale Nabataba, Bekaa, Baalbek-Hermel și Muntele Liban. Statistica nu include și eventualele victime provocate de atacurile din noaptea de miercuri spre joi, scrie Spotmedia.

UPDATE Apărarea israeliană a susţinut joi că a interceptat o dronă şi a detectat o a doua care s-a prăbuşit în apropierea oraşului Tel Aviv, într-un atac care nu s-a soldat cu victime, dar care a declanşat alerte în oraşul Bat Yam din districtul Tel Aviv pentru ca locuitorii să meargă în adăposturi, informează Agerpres, care citează EFE.

UPDATE Șase persoane au fost ucise într-un atac nocturn israelian care a vizat un centru de ajutor al Hezbollah în centru Beirutului, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii şi unei surse apropiate mișcării islamiste libaneze. Atacul a survenit după ce armata israeliană a emis un nou ordin de evacuare pentru zonele din sudul Beirutului, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Spotmedia. 

UPDATE Cel puțin trei explozii mari s-au produs noaptea trecută la Beirut, potrivit Sky News. Surse locale susțin că Israelul lovește fortăreața Hezbollah din Dahieh, o suburbie din sudul Beirutului. În paralel, mai multe incendii au izbucnit în nordul Israelului. Armata israeliană IDF a confirmat prin intermediul unui comunicat de presă că a efectuat „o lovitură precisă în Beirut”.

UPDATE Mai multe țări își intensifică eforturile de a-și evacua cetățenii din Liban și îi îndeamnă pe cei rămași să plece, pe fondul escaladării situației, Israelul pregătind o ofensivă terestră în sudul țării, transmite CNN.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că se opune unor atacuri israeliene împotriva instalațiilor nucleare iraniene, la o zi după lansarea a aproximativ 200 de rachete iraniene către Israel, relatează AFP. „Răspunsul este nu”, a declarat Joe Biden jurnaliştilor când a fost întrebat despre posibilul său sprijin pentru o astfel de acţiune din partea Israelului. „Suntem de acord toți şapte asupra faptului că israelienii au dreptul să riposteze, dar că trebuie să răspundă într-o manieră proporționată”, a adăugat el, referindu-se la ceilalți lideri G7, potrivit Money.

UPDATE Armata israeliană a emis un nou ordin de evacuare pentru zonele din sudul Beirutului, în noaptea de miercuri spre joi, anunțând posibile lovituri împotriva Hezbollah, care susţine că rezistă în faţa înaintării forţelor israeliene în sudul Libanului, potrivit Spotmedia.

UPDATE Hassan Jaafar al-Qasir, ginerele liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un raid israelian care s-a soldat cu trei morţi, miercuri, la Damasc. Moartea lui al-Qasir a fost confirmată de o sursă apropiată grupării şiite libaneze pro-iraniene. Cel puțin trei explozii mari s-au produs la Beirut. În paralel, în nordul Israelului au izbucnit mai multe incendii, provocate de resturile rachetelor lansate din Liban, scrie Spotmedia.

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 362: Atacuri reciproce! Prețul petrolului crește, iar Israelul amenință cu răzbunare puternică
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 361: Invazie în Liban, lovituri în Siria și atac terorist la Tel Aviv! Iranul lansează rachete
/VIDEO/ Deepfake - iluzia care amenință realitatea. Cum a fost afectată Republica Moldova de acest fenomen
/VIDEO/ Deepfake - iluzia care amenință realitatea. Cum a fost afectată Republica Moldova de acest fenomen
/PROMO/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8
/PROMO/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8
/VIDEO/ Istoria de succes a unicului wine bar moldovenesc din Copenhaga: „Să dezvolți o afacere în Danemarca e fantastic”
/VIDEO/ Istoria de succes a unicului wine bar moldovenesc din Copenhaga: „Să dezvolți o afacere în Danemarca e fantastic”
/VIDEO/ Toamna premierelor la TV8: Seriale, emisiuni de divertisment, un reality show și un talk show de excepție
/VIDEO/ Toamna premierelor la TV8: Seriale, emisiuni de divertisment, un reality show și un talk show de excepție
/VIDEO/ Gazele și căldura s-ar putea ieftini! Două scenarii și condiția pentru Tiraspol, după 1 ianuarie 2025
/VIDEO/ Gazele și căldura s-ar putea ieftini! Două scenarii și condiția pentru Tiraspol, după 1 ianuarie 2025

Samsung va lansa un nou smartphone. Cu ce schimbări vine Galaxy A56

missing
03 octombrie 2024, ora 15:19

Samsung se pregătește să aducă pe piață un nou model din seria Galaxy A, și anume Galaxy A56. Acest smartphone mid-range este succesorul popularului Galaxy A55 și vine cu îmbunătățiri semnificative la nivel de hardware și performanță, potrivit unor informații apărute în baza de date Geekbench, scrie ziare.com.

Noul Galaxy A56 va fi echipat cu un procesor Exynos 1580, creat de Samsung, cu numele de cod „Santa”. Este semnificativ mai performant decât modelul anterior, Exynos 1480, și promite un echilibru optim între putere și eficiență energetică. Cu opt nuclee, procesorul este conceput pentru a gestiona atât sarcini complexe, cât și activități obișnuite, având o frecvență de vârf de 2,91 GHz pentru nucleul principal.

În ceea ce privește grafica, smartphone-ul va beneficia de un GPU Xclipse 540, bazat pe arhitectura AMD RDNA 3, care aduce o îmbunătățire notabilă în ceea ce privește redarea conținutului grafic și performanțele în jocuri.

Testele inițiale au arătat că Galaxy A56 va avea 8 GB de RAM, dar este posibil să fie lansat și în alte variante cu diferite configurații de memorie, inclusiv opțiuni de 6 GB și 12 GB. Acest model va rula Android 15 din fabrică, ceea ce sugerează că Samsung intenționează să facă acest dispozitiv unul dintre primele care beneficiază de cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android.

În testele preliminare, Galaxy A56 a obținut scoruri de 1.353 de puncte în modul single-core și 3.832 de puncte în modul multi-core, ceea ce indică o creștere notabilă a performanței față de generațiile anterioare.

Conform tradiției lansărilor anterioare din seria Galaxy A, este probabil ca Samsung să prezinte oficial Galaxy A56, cel mai probabil, în luna martie.

Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/PROMO/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8
/PROMO/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8
/VIDEO/ Bani de la stat pentru a critica guvernarea: Cum a ajuns Danemarca pe locul 2 în lume la capitolul libertatea presei
/VIDEO/ Bani de la stat pentru a critica guvernarea: Cum a ajuns Danemarca pe locul 2 în lume la capitolul libertatea presei
/VIDEO/ Toamna premierelor la TV8: Seriale, emisiuni de divertisment, un reality show și un talk show de excepție
/VIDEO/ Toamna premierelor la TV8: Seriale, emisiuni de divertisment, un reality show și un talk show de excepție
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.