/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ultima oră! Ex-deputatul Constantin Țuțu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită

missing
03 octombrie 2019, ora 15:20

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe numele ex-deputatului democrat Constantin Țuțu, pe faptul îmbogățirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Dosarul a fost pornit acum două zile, potrivit reprezentanților Procuraturii. 

„Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux”, informează reprezentanții PCCOCS,

Procurorul General interimar Dumitru Robu a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

Recent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Țuțu, pentru un termen de 30 de zile, într-un dosar în care ex-deputatul este cercetat pentru trafic de influență. Acesta ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat.

De aproximativ două luni, de când s-a schimbat puterea la Chișinău, Țuțu nu a apărut în spațiul public. Ultima oară, presa a scris despre el când a fost surprins într-un local din Odessa.

Recent, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, fostul său coleg din Parlament Andrian Candu spunea că acesta a dispărut din viața publică, pentru că s-a dezamăgit de politică și de rezultatele Partidului Democrat (PDM) la ultimele alegeri. Acesta spunea atunci că nu știe unde se află acum Constantin Țuțu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram