/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Morari rămâne în arest, un dosar de-al lui Platon, trimis la rejudecare, numărul identităților duble crește - știrile zilei, pe TV8.md

missing
03 februarie 2020, ora 20:06

Avocații lui Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, i-au cerut instanței de apel eliberarea acestuia din arest preventiv, dar magistrații au respins solicitarea, așa că Morari va mai sta după gratii cel puțin 20 de zile. Unul dintre dosarele lui Veaceslav Platon însă a fost trimis însă la rejudecare. 

Între timp, meteorologii ne anunță că vine iarna, iarna adevărată cu zăpadă și, posibil, chiar troiene. O fi adevărat ori ba, vom afla peste vreo două zile. Până atunci, vedeți principalele știri ale zilei, de pe TV8.md.

Morari rămâne în arest

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului, care a cerut eliberarea lui Morari din penitenciarul nr.13, dar și pe cel al procurorului, care nu a fost de acord cu decizia anterioară a Judecătoriei Ciocana, care a dictat prelungirea mandatului de arest cu 20 de zile, detalii AICI.

Un dosar de-al lui Platon, trimis la rejudecare

Dosarul în care omul de afaceri Veaceslav Platon a fost găsit vinovat de sustragerea a sute de milioane de lei din companiile „Moldasig” și „Aliance Insurance Group” și condamnat la 12 ani de închisoare, a fost trimis la rejudecare în primă instanță de către Curtea de Apel Chișinău, detalii AICI.

Iaralov sau Haikin?

Foto simbol: tvr.md

Fostul vicepreședinte al Partidului Democrat Serghei Iaralov a primit, în decembrie 2018, a doua identitate, cu numele Serghei Haikin. Informațiile au ieșit la iveală după ce Centrul de Investigații Jurnalistice a intrat în posesia unei ordonanțe, semnate de procurorul anticorupție Grigore Potoran, privind inițierea unei cauze penale pentru acțiunile ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice, care au eliberat actele cu noua identitate a lui Iaralov, detalii AICI. Între timp, deputatul Chiril Moțpan susține că, potrivit informațiilor pe care le deține, ar exista minim patru persoane care au obținut dublă identitate, detalii AICI.

Cod galben și portocaliu de ninsori 

Foto simbol: pentrutimisoara.ro

Meteorologii anunță vreme rea în următoarele zile. Potrivit lor, un ciclon atlantic se îndreaptă spre Republica Moldova. În acest context, a fost emis cod galben și portocaliu de schimbare bruscă a vremii, detalii AICI.

La un pas de înec

Foto: IGSU

O tânără de 18 ani a fost salvată azi de la înec. Cazul s-a întâmplat într-un lac din sectorul Botanica al capitalei. Fata s-a ales cu hipotermie, detalii AICI.

Moldovean evacuat din China în Franța

Foto simbol: tass.ru

Unul dintre cei doi moldoveni blocați în orașul chinez Wuhan, închis din cauza coronavirusului, a fost evacuat ieri cu un avion charter francez spre orașul Isters, detalii AICI.

Candidatul PP ȘOR a cerut înregistrarea în cursă

Foto: captură/ privesc.eu

Candidatul Partidului Politic „ȘOR” la alegerile parlamentare noi de pe 15 martie, Vitalie Balinschi, a depus astăzi la Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale Hâncești listele cu semnături și setul de acte necesare pentru a se înregistra în cursa electorală, detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram