/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Slusari publică o dovadă că Guvernul a tărăgănat semnarea unui acord de credit din Japonia cu o dobândă mică

missing
11 mai 2020, ora 11:24

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, îi cere ministrului Agriculturii să facă publice documentele care atestă că Ministerul de Externe l-a delegat pe ambasadorul R. Moldova la Tokyo să semneze acordul de credit de 30 de milioane de dolari pentru domeniul agriculturii, care ne este oferit în condiții foarte avantajoase, cu o rată a dobânzii de numai 0,1%. 

După ce ministrul Ion Perju a negat că semnarea acordului ar fi fost tergiversată special pentru a nu accesa acest credit din Japonia înaintea creditului rusesc, care are condiții mult mai proaste, Alexandru Slusari publică o scrisoare de la Agenția niponă JICA, care atestă acest lucru.

„De regulă, diplomații, mai ales cei din Japonia, nu-și permit așa ceva. Aici ei enunță că sunt preocupați de faptul că se întărzie și întârzierea va avea un impact negativ. Că din cauza tergiversării proiectul riscă să nu înceapă în anul curent. Domnule Perju, cunoașteți foarte bine că partea niponă era pregătită să semneze acordul de credit încă pe 21 noiembrie 2019! Dacă ar fi nevoie, voi publica și probe.

Dacă ziceți că MAEIE a delegat împuternicirele de a semna acordul Ambasadorului RM în Japonia, publicați documentul confirmativ! Dacă nu-l publicați, atunci vom constata din nou că ați mințit public și trebuie să vă dați demisia”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram