După o  lansare cu scandal, compania aeriană „HiSky” anunță că este în sfârșit pregătită să înceapă zborurile. Acest lucru se va întâmpla pe 1 iulie, anunță reprezentanții companiei. Partenerul „HiSky”, compania românească „Cobrex Trans”, a primit autorizație de zbor de pe Aeroportul de la Chișinău.

„HiSky este pregătită pentru lansarea zborurilor începând cu data de 1 iulie. Partenerul nostru – operatorul aerian român Cobrex Trans, a primit autorizație de zbor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Actul a fost emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova pe data de 7 aprilie, curent”, anunță reprezentanții companiei.

„HiSky” și „Cobrex Trans” vor opera zboruri către șase destinații europene – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania).

Compania „HiSky” a fost lansată oficial în luna februarie și este condusă de Iulian Scorpan, fost director la „Air Moldova”. Lansarea s-a lăsat cu scandal însă, deoarece chiar a doua zi Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că „HiSky” nu deține certificat de operator aerian.

Reprezentanții companiei au declarat ulterior că pot opera zboruri fără un astfel de certificat eliberat de Autoritatea Aeronautică din Moldova, în situația în care noua companie deține un parteneriat cu operatorul român „Cobrex Trans”.
Pe de altă parte, compania românească „Cobrex Trans”, care este în parteneriat cu „HiSky”, nu a avut în ultimii ani o situație financiară prea bună.

„Cobrex Trans” este înregistrată în municipiul Brașov și are oficial în acte 40 de angajați. Potrivit datelor deschise din baza Ministerului de Finanțe din România privind declarațiile obligațiilor fiscale, compania a avut profit doar în 2018, în sumă de 3 milioane de lei. În 2017, firma a înregistrat pierderi de aproape 4 milioane de lei, iar un an mai devreme a avut pierderi de 2,5 milioane de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!