/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Lansată cu scandal, „HiSky” anunță că are deja autorizație de la Chișinău. Primele zboruri - programate pentru 1 iulie

missing
26 mai 2020, ora 13:39

După o  lansare cu scandal, compania aeriană „HiSky” anunță că este în sfârșit pregătită să înceapă zborurile. Acest lucru se va întâmpla pe 1 iulie, anunță reprezentanții companiei. Partenerul „HiSky”, compania românească „Cobrex Trans”, a primit autorizație de zbor de pe Aeroportul de la Chișinău.

„HiSky este pregătită pentru lansarea zborurilor începând cu data de 1 iulie. Partenerul nostru – operatorul aerian român Cobrex Trans, a primit autorizație de zbor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Actul a fost emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova pe data de 7 aprilie, curent”, anunță reprezentanții companiei.

„HiSky” și „Cobrex Trans” vor opera zboruri către șase destinații europene – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania).

Compania „HiSky” a fost lansată oficial în luna februarie și este condusă de Iulian Scorpan, fost director la „Air Moldova”. Lansarea s-a lăsat cu scandal însă, deoarece chiar a doua zi Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că „HiSky” nu deține certificat de operator aerian.

Reprezentanții companiei au declarat ulterior că pot opera zboruri fără un astfel de certificat eliberat de Autoritatea Aeronautică din Moldova, în situația în care noua companie deține un parteneriat cu operatorul român „Cobrex Trans”.
Pe de altă parte, compania românească „Cobrex Trans”, care este în parteneriat cu „HiSky”, nu a avut în ultimii ani o situație financiară prea bună.

„Cobrex Trans” este înregistrată în municipiul Brașov și are oficial în acte 40 de angajați. Potrivit datelor deschise din baza Ministerului de Finanțe din România privind declarațiile obligațiilor fiscale, compania a avut profit doar în 2018, în sumă de 3 milioane de lei. În 2017, firma a înregistrat pierderi de aproape 4 milioane de lei, iar un an mai devreme a avut pierderi de 2,5 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram