/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Deputații Platformei DA vor investiga activitatea instituțiilor de stat responsabile de lupta cu Covid - 19

missing
04 iunie 2020, ora 13:54

Deputații Platformei DA vor investiga activitatea instituțiilor statului responsabile de lupta cu virusul Covid – 19. Parlamentarul Dinu Plângău susține că formațiunea ar fi acumulat mai multe probe care demonstrează un comportament neglijent față de oameni din partea unor instituții. 

„Am vorbit cu foarte mulți funcționari care pasează responsabilitatea de la o ușă la alta și se acuză reciproc. Totuși, am acumulat mai multe probe care cel puțin la etapa incipientă a investigațiilor demonstrează un comportament neglijent față de oameni din partea unor instituții”, susține Plângău.

„Am luat act de comunicatul bizar și mincinos al ANSP-ului în legătură cu angajatul Parlamentului ,,infectat” – ,,neinfectat” și vom reacționa în consecința probelor pe care le vom acumula în zilele ce urmează. La momentul de față avem un document oficial, cu semnături, care dezminte minciuna ANSP-ului în legătură cu faptul că analiza primului test la Covid-19 a fost efectuată nu de către ANSP”, adăugat deputatul PPDA.

În opinia deputatului, plasarea în carantină a unui angajat al Parlamentului din motiv că ar fi intrat în contact cu o persoană infectată, reprezintă un abuz.

„Or persoana respectivă a indicat că nu a fost în contact cu nicio persoană infectată și că a fost impusă să treacă testul la solicitarea/ordinul conducerii Parlamentului. Astăzi am acumulat dovezi și de altă natură care demonstrează suspiciuni de abuz clar, neglijență și de încălcare a Protocoalelor/Ordinelor MS pentru recoltarea și examinarea probelor. În condițiile în care numărul de infectări crește zilnic, se cere crearea unei anchete. Noi o facem și vă asigur că în cazul acumulării unor probe suficiente, ele vor fi valorificate și responsabilii trași la răspundere, indiferent cât timp va lua finalitatea proceselor”, a mai spus Dinu Plângău.

Amintim că o angajată a fracțiunii Platformei DA în Parlament, diagnosticată luni cu coronavirus, a făcut testul repetat la privat și a ieșit negativ. Slusari se arată indignat și cere Ministerului Sănătății să pornească o anchetă pe acest caz.

De cealaltă parte, ANSP a menționat că analiza testului la Covid – 19 în cazul angajatei nu a fost efectuată la Laboratorul ANSP. „Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru rezultatele testelor care nu se încadrează în criteriile definiţiei de caz.”, se rată în comunicatul emis de ANSP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram