/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Reacția Curții de Apel la îngrijorarea Procuraturii în legătură cu dosarul lui Plahotniuc

missing
12 iunie 2020, ora 15:42

După ce Procuratura Generală și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu amânările în cazul examinări recursului avocaților împotriva arestului fostului lider PDM, Curtea de Apel vine cu un răspuns în care afirmă că amânările au fost admise pentru a respecta drepturile procedurale.

Totodată, Curtea consideră deplasată și irelevantă „referirea procuraturii la tergiversarea procesului investigației fraudei bancare, în contextul duratei procedurii de examinare a recursului avocaților împotriva arestării preventive aplicate față de Plahotniuc Vladimir”. Și afirmă că cataloghează remarca dată drept o încercare a Procuraturii de a justifica durata termenului de investigare a fraudei bancare.

„Toate ședințele de judecată în cauza menționată au fost amânate la cererile avocaților, fiind admise de instanță nu în scop de tergiversare, dar întru respectarea drepturilor procedurale, inclusiv dreptului la proces echitabil al participanților. În mare măsură, iar la caz în totalmente, amânarea ședințelor de judecată depinde de comportamentul avocaților și de diligența acestora de care dau dovadă în folosirea drepturilor de reprezentare”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

În același timp, reprezentanții Curții spun că instanța de judecată este în drept și obligată să curme orice încercare în tergiversarea examinării cauzelor, însă fără a încălca drepturile participanților la proces, inclusiv și celui la un proces echitabil, care este garantat la nivel național și ocrotit la nivel internațional.

„Toate aceste aspecte sunt bine cunoscute procuraturii, de aceea considerăm că nu acțiunile magistraților Curții de Apel Chișinău servesc temei de careva suspiciuni și dau motive de îngrijorare, ci încercările persoanelor interesate sub diferite pretexte de a amina examinarea cauzei respective”, se mai spune în comunicatul Curții de Apel

Procuratura, îngrijorată de multiplele amânări de examinare a recursului avocaților împotriva arestului fostului lider PDM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram